Skrekkelig bra forestilling

«Tåkehavet» er en forestilling som bygger på myter og sagn i fra Loppa kommune. 70 elever fra Høgtun skole og kulturskolen har vært involvert i oppsetningen av stykket. Foreldre og lærere har også bidratt med kostymer og kullisser.

«Tåkehavet» er en forestilling som bygger på myter og sagn i fra Loppa kommune. 70 elever fra Høgtun skole og kulturskolen har vært involvert i oppsetningen av stykket. Foreldre og lærere har også bidratt med kostymer og kullisser. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Myter og sagn ble gjort levende i Øksfjord denne helgen i det egnekomponerte stykket «Tåkehavet». Se video og bilder her!

DEL

KAMPANJE: iFinnmark+ i ut året for kun 10,-

«Tåkehavet» er en forestilling som inneholder både drama, kjærlighet, action og humor. Det er utrolig mye arbeid som ligger bak forestillingen som skoleelver fra Øksfjord leverte denne helgen. De begynte allerede i fjor vår å samle inn myter, sagn og historier fra Loppa. Disse historiene ble sydd sammen til forestillingen «Tåkehavet» om Maren fra Sandland som lokket til seg fiskere og sjømenn. De møtte den sikre død når de ble lokket av hennes sjarm. Etter jul har stykket blitt øvet inn for alvor, og den uken har bestått av knallhard øving. Gaute Olsen spilte rollen som Mikkel Isak, som er helten i forestillingen. Han var veldig fornøyd etter skoleforestillingen på fredag.

– Tiden på scenen gikk veldig fort. Alle gjorde jobben sin. Så dette gikk veldig bra. Men den siste uken har vært en helvetesuke, for å få alt til å sitte, forteller Olsen, som i utgangspunktet ikke skulle være med i forestillingen. – Mamma er sjef for forestillingen. Så når de trengte folk var det bare å stille opp, ler den unge skuespilleren.

– Veldig nervøs

Amalie Ingvaldsen går siste året på Høgtun skole. Hun spilte den onde karakteren i forestillingen. Ingvaldsen gjorde en god jobb, men en framtid som skuespiller er ikke spesielt aktuelt.

– Det var vanskelig å spille rollen som en så ekkel person. Før den første scenen var jeg veldig nervøs. Etter det fikk jeg mer kontroll på nervene. Men dette blir nok en engangsforeteelse. For min del blir helse- og sosialfag neste stopp på videregående i Alta, sier avgangseleven.

Artikkeltags