Han driver en av Finnmarks største butikker

ROLIG: Til tross for at han skal drive «fylkets største butikk» om en uke, er festivalsjef Jon Arne Pettersen rolig. I år ligger festivalen svært godt an med forberedelsene. – Vi ligger en uke, kanskje to uker, foran fjoråret, sier Midnattsrock-sjefen.FOTO: STIAN ELIASSEN

ROLIG: Til tross for at han skal drive «fylkets største butikk» om en uke, er festivalsjef Jon Arne Pettersen rolig. I år ligger festivalen svært godt an med forberedelsene. – Vi ligger en uke, kanskje to uker, foran fjoråret, sier Midnattsrock-sjefen.FOTO: STIAN ELIASSEN Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Festivalsjef Jon Arne Pettersen er Finnmarks største «butikksjef» – en gang i året.

DEL

Om en uke inntar tusenvis av forventningsfulle kunder «butikken» Midnattsrocken. 649 personer er i sving, pluss en «butikksjef».

– Nervøs og nervøs, man kan ikke gjøre noe med været. Men ser man hvordan været har utviklet seg de siste dagene, skal det bli jevnt og godt. Billettsalget ligger jo og litt høyere enn fjoråret, sier en rolig Jon Arne Pettersen uken før uken.

Pettersen er festivalsjef for fylkets største festival, Midnattsrocken. Mandag kveld er han i ferd med å avslutte en rundtur fra Finnmark til nordlige Nordland, der han personlig har stiftet opp plakater for å promotere festivalen.

– Det har vel blitt noe over 2.000 kilometer. Man får jo sett mye, ler han.

Festivalsjefen har kanskje grunn til å være «laidback». Aldri tidligere har festivalområdet vært så tidlig forberedt.

– Vi er så klar som det går an å være på den her tiden. Rent teknisk sett så ligger vi en uke, kanskje to uker, foran fjoråret.

– Vi har begynt tidligere for at vi skal ha bedre tid og mindre stress, da får vi utført bedre arbeid, slår han fast.

Forbedrer festivalen

Samtidig har Pettersen og hans hjelpere også tatt seg tid til å gjøre enkelte forbedringer på festivalområdet.

– Noen endringer er det. Vi tar ikke store skritt. Vi tar små skritt i utviklingen av festivalen.

I 2016 vil publikum blant annet møte flere drikkevannspunkter på festivalcampingen. I alt fem punkter finnes nå, i motsetning til det ene som tidligere har vært. Også festivalens butikk, «Campen kolonial», er flyttet i sentrum av festivalcampingen, sammen med informasjonstjenesten og matservering.

– Vi har hatt en spørreundersøkelse blant publikum. Flere ønsket disse endringene, og det har vi tatt til etterretning, sier Pettersen.

I undersøkelsen har publikum også ytret sitt i forhold til været, selv om akkurat det ikke ligger i festivalsjefens fullmakter.

– Men vi har klargjort to store telt som kan blåses opp på kort varsel, dersom det blir regn eller lav temperatur. Disse skal fungere som varmetelt dersom det blir behov for det, sier han.

Bidrar til lag og foreninger

Om en uke rykker flere tusen mennesker inn på festivalområdet. Noen på en «kort» visitt for å høre musikk, noen på en flere dagers visitt for å høre musikk og oppleve det sosiale på festivalcampingen. For å drive butikken Midnattsrocken kreves store ressurser. Ifølge Pettersen er omkring 500 mennesker fra lag og foreninger i sving, mens artistene og deres følge teller omkring 150 mennesker. Alt i alt er 650 mennesker i sving for å lage det som for mange er årets største begivenhet i fylket. Dette gjør festivalsjefen til en av fylkets største «arbeidsgivere» gjennom dagene festivalen foregår. «Butikken» Midnattsrocken er også den desidert største i fylket denne helgen.

– De aller fleste som jobber for festivalen kommer gjennom avtaler med lag og foreninger. De gjør en formidabel innsats, og gjør at vi kan tilbakeføre penger fra Midnattsrocken til lagene og foreningene. Ikke bare i Porsanger, men også eksempelvis i Tana. Bryteklubben i Tana skal nemlig håndtere bongsalget under festivalen. De som bidrar nyter godt av Midnattsrocken gjennom at de stiller med frivillige. Og bidragene gir vi med glede, sier festivalsjefen.

Spent på publikumsreaksjoner

Det er ikke til å stikke under en stol at festivalsjef Jon Arne Pettersen har fått «tyn» for bookingen forut for årets festival. Mange er nok spente på hvilken konsert Pettersen bare må ha med seg under festivalen.

– Det var et godt spørsmål du. Jeg gleder meg til å se «Dream Police» på fredagen. Ellers er jeg veldig spent på publikums reaksjoner på de forskjellige artistene som spiller i løpet av «rockehelga», sier han.

Artikkeltags