Gå til sidens hovedinnhold

– Nå skal vi skal gi full gass på Vinterstorm

iEksils russiske rockeeventyr avlyst:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bøbben og iEksil er skuffet over at spillejobben i Murmansk ble avlyst. Nå lover de å gi alt på scenen i Lakselv.

Det svinger virkelig rundt hammerfestbandet iEksil. Ny singel «Når æ dør» er akkurat sluppet. I disse dager er det også premiere på videoen til låten. Bandet var også invitert til en stor russisk rockefestival i Murmansk.

– Dårlig billettsalg førte til at arrangøren måtte avlyse. Dette er vi skuffet over, for vi hadde gledet oss vilt til å spille i Russland, sier vokalist Bøbben.

Han beskriver iEksil som et pubband som satser hardt på å få innpass på festivaler neste sommer.

– Vi er jo et band som ikke får servert noe på sølvfat, så har må det jobbes steinhardt. Dette betyr at vi må øve og spille masse. Ingen jobb er for liten for oss, sier Bøbben.

Vinterstorm

I morgen, lørdag, går bandet for andre året på rad på scenen på rockefestivalen «Vinterstorm» i Lakselv.

– Det var en helt rå opplevelse for oss å spille der i fjor. Jeg likte festivalformatet. Selv om arrangementet foregår i en idrettshall, var det som å være på en ordentlig festival. Nå håper jeg bare at folket i Porsanger kjenner sin besøkelsestid. Det er viktig å støtte opp om slike arrangement. All ære til arrangøren i Lakselv som tør å satse, sier Bøbben.

Aktuell med ny singel

20. oktober slapp iEksil ut singelen «Når æ dør». Og Bøbben er veldig fornøyd med mottakelsen.

– Det har vært over all forventning. Vi har fått en del nye folk som vil høre på vår musikk. Likevel var det viktigst at vi som band liker låten. I tillegg har vi fått svært positive tilbakemeldinger fra våre ivrigste fans, sier Bøbben.

iEksil består av Bøbben på vokal, Adrian J. Hansen og Christoffer Sjursen på gitarer, Steve Mikkelsen på bass og Gøran Johansen på trommer.

Solid lineup

Fredag går NiteRain, Ohmwork og Überwolf på scenen i Lakselv, mens Electric Boys, The Modern Times, Molluscum, iEksil og Feleth er klare for å gi folket i Lakselv dampende rock lørdag.

– Vi ser på festivaler som en form for konkurranse. Det betyr at vi går for å være det beste bandet på festivalen. I år er konkurransen steinhard. Samtlige band som står på scenen har rykte på seg som veldig sterke liveband, sier Bøbben.

Han sier videre at dette vekker konkurranseinstinktet enda hardere.

– Når vi skal spille på festivaler, øver vi på en annen måte. For da sitter allerede låtene. Og vi går da over på å øve på selve konserten og showet. Vi stiller oss opp på øving sånn som vi står på scenen, sier Bøbben.

 

Kommentarer til denne saken