Møte med kjendisdansere

Malene Nicolaysen (16), Beathe Andresen (17), Charlotte Henriksen (17) og Gjertrud Lager Olaussen (15) (foran) gleder seg til å trene videre etter en hektisk helg i Oslo. Foto: Iselin Hustad

Malene Nicolaysen (16), Beathe Andresen (17), Charlotte Henriksen (17) og Gjertrud Lager Olaussen (15) (foran) gleder seg til å trene videre etter en hektisk helg i Oslo. Foto: Iselin Hustad

Artikkelen er over 11 år gammel

Fire hip-hop-jenter fra Hammerfest deltok på dansekurs i Oslo.

DEL

(Finnmark Dagblad) Hip-hop, diva-style, Justin Timberlakes dansere, Pinks koreograf og stjernene fra dansefeber. Opplevelsene var mange for de fire hip-hop jentene fra Hammerfest som deltok på dansekurs i Oslo i helgen.

– Vi har deltatt på samme work-shop som Mona Aleksandra fra Dansefeber, sier Gjertrud Lager Olaussen (15) ivrig. Hun er enda i fistel etter den opplevelsesrike helgen som de fire jentene tilbrakte på hip-hop huset Circle i Oslo.

– Noen av de beste instruktørene i USA hadde tatt turen fra Los Angeles til Oslo for å lære bort koreografiene sine. Det var utrolig mange dyktige dansere som deltok. Og når Mona Aleksandra kom ble det ekstra skummelt for hun er dødsflink. Da var vi ikke så høye i hatten, sier Malene Nicolaysen (16). Cecilie Andresen (17) og Charlotte Henriksen (16) nikker samtykkende.

– Hun er så utrolig mye flinkere enn oss så vi gjemte oss litt bak i kulissene, sier de lattermildt.

Stolte

Henriksen synes det hele har vært uvirkelig.

– Vi har hatt åtte forsjellige instruktører, fire av dem er i verdenstoppen som dansere og koreografer. Vi har lært utrolig masse, og måtte virkelig gi alt for å følge med de andre. Vi lærte oss alle koreografiene selv om vanskelighetsgraden var høy, og det er vi veldig stolt av, sier hun.

Jentene forteller at de ble tatt godt imot av arrangørene.

– Vi ble innkvartert på en av skolens dansesaler. Selv om det var veldig koselig har jeg lyst til å bo på hotell neste gang, sier Nicolaysen.

– Men da kan vi ikke øve på kvelden, bryter Olaussen inn.

– Nei det er sant, svarer Nicolaysen og flirer.

Motivert

Nå venter timevis med trening for talentene.

– Nå skal vi filme koreografiene vi har lært slik at vi ikke glemmer dem. Vi har lært mange nye trinn og kommer nok til å bruke mye tid å øve dem skikkelig inn, sier Nicolaysen.

Henriksen og Andresen gleder seg også til å trene videre.

– Jeg har lært trinn som jeg ikke trodde var mulig å gjøre med beina mine. Nå er jeg mye mer motivert til å fortsette dansinga, og jeg har skikkelig lyst til å dra på en slik workshop igjen, sier Henriksen.

– Ja, vi vil veldig gjerne få takke Wanja som har sendt oss på dette, nå gleder vi oss til å bruke det i har lært, også i dansegruppene som vi underviser her på Bootleg, avslutter Andresen.

Utdannes

Wanja Balstad, virksomhetsleder i Ungdomstjenesten i Hammerfest er direkte årsak til at jentene fikk dra på den eksklusive workshopen.

– Dette har vi gjort fordi vi synes det er viktigere å utdanne unge instruktører i stedet for å leie inn eksterne instruktører utenifra, for da har vi kompetansen her i byen. Dette ønsker vi også å gjøre i flere sjangrer som musikk og teater, sier Balstad.

Hun mener jentene virkelig har fortjent reisen.

– Vi har sendt de på lignende kurs tidligere med gode resultater. De har virkelig brukt ressursene sine godt i forhold til seg selv men også i forhold til andre ungdommer. De har blant annet arrangert mange ulike kurs i dans for unge i byen. De inspirerer og motiverer andre, i tilegg er de gode forbilder, så dette har de virkelig fortjent, sier Balstad.

Artikkeltags