Leander (2,5) fanget den største fisken

Leander (2,5) fanget den største fisken under Kystens dag på Storekorsnes.

Leander (2,5) fanget den største fisken under Kystens dag på Storekorsnes. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

60 var med på Kystens dag.

DEL

Sist søndag arrangerte Alta 4H og Barnas Turlag i Alta sammen Kystens dag på Storekorsnes. Bjørnar Gaski Røsland åpnet Pakkhusloftet og var vertskap for arrangementet.

Kystens dag har som mål å sette fokus på forskjellige sider ved kystkulturen, og på Storekorsnes fikk rundt 60 barn og voksne ta del i ulike aktiviteter denne finværssøndagen. Natursti i flotte omgivelser bød på oppgaver knyttet til sjø og fiske.

Satte ut teiner

Røsland satte ut teiner, og sammen med det dykkeren Kevin hentet opp fra sjøen, ble innholdet i disse flyttet over i et akvarium på kaia slik at barn og voksne fikk se og røre på blant annet kreps, krabber, sjøstjerner, fisk og kråkeboller. Fiskekonkurransen engasjerte både store og små med premier for både størst, minst og flest fisk. Dagens største var en torsk på 58 cm, fanget av Leander (2,5) og den minste ble målt til under 15 cm, uten at fiskeren, Johanne (5), var mindre stolt av den grunn.

Elias kom også

Dagens høydepunkt for mange var at Redningsskøyta med fullt mannskap kom til Storekorsnes for anledningen. De hadde også med seg Elias, slik at barna fikk mulighet til å ta «skipperdiplomet» i tillegg til at de besøkende fikk komme om bord i selve skøyta og prøve vannkanonene. De eldste barna fikk en innføring i sjøvett av Geir Aslaksen i Redningsselskapet

Pakkhusloftet og det fine været skapte en perfekt ramme rundt Kystens dag, og neste år håper arrangørene at enda flere tar turen utover til Storekorsnes.

  • Les flere nyheter i FDs papiravis, e-avis, eller på iPad/iPhone (FD-app'en lastes ned her i iTunes).

Artikkeltags