(Finnmark Dagblad)

Tirsdag denne uken slapp prosjektet "Saivu" singelen "Goodbye". Prosjektet består av Lasse Kvernmo (31) fra Karasjok og Guns N´ Roses-gitarist Richard Fortus.

Kun ett døgn etter singelslipp har singelen blitt å finne blant toppen på ett av de mest populære handelsstedene for musikk på internett - iTunes.

"Goodbye" er i dag på 4. plass på listen over de mest populære rockelåtene, og Kvernmo er svært fornøyd med å ha fått denne plasseringen kun ett døgn etter at singelen ble sluppet.

- Det er nytt, sier Kvernmo, som håper på å klatre videre på listen.

- Forhåpentligvis stiller mine kjære medborgere i Finnmark opp og kjøper singelen, og dermed får oss opp på første plass, sier den håpefulle artisten.

Tok Guns N´Roses-gitarist til Finnmark

Kvernmo har allerede jobbet i noen år med Richard Fortus, og har også har hatt gitaristen fra det verdenskjente bandet med på besøk til Finnmark.

I 2010 bidro Richard Fortus under Lasse Kvernmos konsert under Midnattsrocken på Brennelvneset i Lakselv.

Får gode tilbakemeldinger på singel

Kvernmo er usikker på hva plasseringen vil ha å si for singelen, men han er uansett sikker på at det er bedre å ligge på topp enn på bunnen.

- De på 100. plass blir jo ikke hørt like mye som de som ligger blant de ti beste. Og dette er jo den viktigste digitale musikksiden for kjøp og salg av musikk, så kanskje det betyr noe? sier han.

Kvernmo har allerede rukket å få mye respons på singelen sin forteller han.

- Folk har sendt mail, ringt, skrevet på Twitter og på Facebook. Dette er utrolig gøy, sier han.

Han har ennå ikke rukket å få snakket med Richard Fortus om plasseringen på iTunes-listen eller tilbakemeldingene.

- Han er på reise nå, så jeg har ikke fått snakket så mye med ham. Men da vi snakket om singelen så sa han vi måtte få folket med. Uten folkets støtte ville vi aldri bli nummer en sa han kort, forteller Kvernmo.