(Finnmark Dagblad)

Husker du det pjuskede juletreet i Lakselv i fjor? Nå kan du bestemme hvilken kommune som har det fineste treet i Vest-Finnmark i år.

Like før jul i fjor spurte vi om Lakselv hadde landets styggeste juletre, og vi var ikke de eneste som undret. Flere nettaviser over hele landet viste bilder av den forpjuskede furua, som gjorde sitt beste for å skape julestemning på torget i Lakselv.

Siden det aldri ble foretatt noen offisiell kåring da, skal vi heller ikke i år konkludere med at dette var landets styggeste juletre.

To uten juletre

Hasvik og Kvalsund har ikke kommunale juletre i år.

I Hasvik har administrasjonen droppet det kommunale juletreet utenfor rådhuset i Breivikbotn i år. Ikke på grunn av økonomien, men fordi det erfaringsmessig ikke tåler vindforholdene. Det blir uansett bare stående skjevt og skakt, så vi har valgt å la det være, opplyser kommunen.

- Men helt uten juletrær er vi ikke. Alle bygdelagene i kommunen har juletrær utenfor samfunnshusene, sier ordfører Eva D. Husby, men de er ikke kommunale. Og dermed ikke med i avstemmingen.

Med i avstemmingen er heller ikke Kvalsund, som ikke har hatt tradisjon om å ha et juletre utenfor rådhuset. Og har det heller ikke i år.

Gi din stemme

Hvem har det peneste og styggeste kommunale juletreet i Vest-Finnmark i år? Nå kan du gi din stemme her på fd.no, og være med på å stemme fram din favoritt i begge kategoriene.

Kandidatene kan du se i bildeserien på denne siden.

Har du noen gode råd å gi til noen av kommunene? Skriv dem inn nedenfor.