Frivillige klare for dyst

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

I kveld åpner Jo Nesbø årets Uka i Alta. Studentfestivalen hadde ikke klart seg uten de frivillige som mener årets festival er den beste på lenge.

DEL

KAMPANJE: iFinnmark+ i fem uker for kun 5 kroner!

- Jeg er imponert. Jeg sier det rett ut, stolt over alt arbeidet dere har prestert.

Det mangler ikke på komplementer og smilende ansiktsuttrykk rundt bordet når sjefen for samfunnet, Cato Karlsen avslutter kveldens møte. Det er en sammenspleiset gjeng som er samlet på kontoret til Samfunnet på Høyskolen. To kanner kaffe er konsumert, og Ukas program er nøye gjennomgått. Diskusjonene går hyppig, og folk snakker i munn på hverandre rundt bordet som er dekket av Uka-aviser og kaffekopper.

- Kan vi prøve å få struktur her. Hånda opp! Ti stille.

Karlsen prøver atter en gang å senke støynivået og slår knyttneven symbolsk i bordflaten med et smil. Alle har sitt å komme med, og denne gangen er det Thomas som vinner ordet. Det er planlegging av scener, lokal-oppdeling, produksjon av matbonger og alt annet som følger med et slikt arrangement. I opprag fra Karlsen sitter nabogutten, Jens Thomassen og tegner sceneforslag til Bjørn Eidsvåg-konserten. Gutta er mannsterke rundt bordet, og har kun tre kvinnelige tenkere med seg på laget.

Piskes rundt

Da planleggingen kommer til den samiske dagen, som kan lokke med både lavvo og sledetur rundt i parken, lurer Karena M. Romsøe Slungaard på om det er Jens Thomassen som skal fungere som reinsdyr.

- You wish. Det blir nok du som skal piskes rundt.

Bokstavlig talt er det nettopp dette både Romsøe og enkelte andre i styret har fått føle på seg den siste tiden. De har selv pisket seg for å få det hele til å gå rundt. Masse arbeid er blitt lagt ned for at alle studentene skal få en best mulig opplevelse under Uka. Også de andre frivillige utenfor Uka-styret, rundt 30 stykker, skal også i sving.

Attraktivt program

Cato Karlsen og Uka-sjef Johnny Jentoft har trua på programmet. Jentoft tror han har oversikten.

- Jeg må holde tråden. Holde igjen tråden, og sette den sammen. Få et overordna syn er nok det viktigste.

Karlsen reiser fra stolen, og viser tydelig tegn på at han snart må løpe. Han forteller at det i hovedgrunnen er mest forarbeid, men at de lang i fra kan slappe av når Uka begynner. Styret vil ha et overordnet ansvar, uansett jobb eller ikke. Indirekte er de på jobb hele tiden, selv når de kun er på konserter som tilskuere.

- De i styret får faktisk ingen flere goder utenom gratis konsertpass. Og apropos billetter, ber han folk kjappe seg og kjøpe fortest mulig.

Han forteller at det i år er mye folk utenfor høyskolen som har vist sin interesse, og det ventes stor deltakelse av ikke-studenter. Jentoft trur studentene vil få en aha-opplevelse når de endelig får fingrene ut og vil kjøpe billetter. Sjansen for at det da er utsolgt er nemlig stor.

Artikkeltags