Får en bit av MGP-sirkuset

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Det irske MGP-håpet Niamh Kavanagh tar en svipptur til Alta.

DEL

Irlands håp i årets Melodi Grand Prix, Niamh Kavanagh, ønsker seg nordover til midnattssolens land under hennes norgesbesøk. Derfor kommer hun til Alta på en dags tur førstkommende mandag, forteller Origo i en pressemelding.

Med seg har hun hele sin delegasjon, irsk TV og den irske avisa Irish Times.

I Finnmark skal delegasjonen på rundt 20 personer få oppleve Alta med hundkjøring på Holmen og lokal mat i Sorrisniva med presentasjon av samisk musikk. Det blir også en tur til Alta Canyon med besøk hos en reindriftsfamilie.

Finnmark i Oslo

Deretter bærer det sørover igjen til hovedstaden, der turansvarlig Beate Juliussen fra Nordnorsk Reiseliv møter sine samarbeidspartnere fra Origo, Sápmi Music og Kautokeino kommune. Alle disse er i Oslo for et profileringsarrangement under MGP-uken.

Målet er at flere vil få øynene opp for hva Finnmark har å by på av eksotiske reiselivsprodukter.

– Vi er veldig glade for at Niamh Kavanagh vil komme nordover selv om det kun er for en dag, og vi jobber for å få satt sammen et passende program. Vi har samme utfordringer på transportsiden som alle andre reisende både på vei og i luften, men vi krysser fingrene for at ting faller på plass etter hvert, sier Beate Juliussen i pressemeldingen.

Om Irlands representant i Melodi Grand Prix:

Niamh Kavanagh (født 13. februar 1968) er en irsk sangerinne, som ble kjent i Europa i 1993 da hun vant Eurovision Song Contest med sangen «In Your Eyes» (laget av Jimmy Walsh). Dette var Irlands femte seier i alt, og var den mestselgende sangen i Irland det året. Den oppnådde også en 24. plass på de britiske hitlåtene.

(Kilde: www.eurovisionnorway.com)

Hør Niamh Kavanaghs MGP-låt «It's For You» her.

Artikkeltags