– Det er helt sprøtt og sjukt at jeg har vunnet

JUBLER: Aldri før har noen blitt kåret til årets finnmarking flere ganger. Agnete Johnsen har fått utmerkelsen tre ganger; én gang sammen med The Blacksheeps og to ganger alene. Dét har hun all grunn til å juble for.

JUBLER: Aldri før har noen blitt kåret til årets finnmarking flere ganger. Agnete Johnsen har fått utmerkelsen tre ganger; én gang sammen med The Blacksheeps og to ganger alene. Dét har hun all grunn til å juble for. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

For andre år på rad har avisleserne i Finnmark kåret nessebykvinnen Agnete Johnsen (20) til årets finnmarking.

DEL

(Finnmark Dagblad) – Da jeg vant sist hadde flere mobilisert på Facebook og oppfordret til å stemme på meg, men denne gangen hørte jeg ingenting. Derfor synes jeg det var artig å bare være nominert og jeg var spent på hvem av de andre som kom til å vinne. At det skulle bli meg denne gangen også hadde jeg aldri trodd, sier Agnete Johnsen til Finnmarken.

20-åringen fra lille Nesseby i Øst-Finnmark har gang på gang gjort seg bemerket i underholdningsbransjen. Som 12-åring slo hun igjennom med bandet Blacksheeps, som hun seinere ble kåret til årets finnmarking sammen med i 2008. Høsten 2013 var hun å se på skjermen i «Stjernekamp», hvor hun kom på andreplass, og i høst har vi sett henne i «Skal vi danse» – hvor hun vant.

– Det er helt sprøtt og sjukt at jeg har vunnet, jeg har jo ikke gjort noe spesielt.

– ... annet enn å være veldig mye på TV og gjøre det veldig bra?

– Ja, hehe, jeg har jo det. Og det er hyggelig å se at finnmarkingene har tatt det seriøst, all denne oppmerksomheten og alle disse paljettene, fordi det har virkelig jeg. Egentlig er det jo finnmarkingene selv som skulle vunnet denne prisen, for å støtte med så mye. Finnmark er mitt hjem, uansett. Selv om jeg er fra østfylket, er hele Finnmark mitt, forteller Agnete.

Rolige dager

Fra å trene dans hver eneste dag i flere måneder, har Agnete de siste månedene levd en langt mer rolig tilværelse. Etter danseseieren reiste hun rett hjem til familien i Nesseby, hvor hun ble værende i en måned.

– Det var veldig deilig å være hjemme og være med venner og familie, men etter hvert ble det også veldig kjedelig. Nesseby er jo veldig ... rolig, forteller 20-åringen.

Under «Skal vi danse» trente Agnete flere timer hver dag.

– Egentlig hater jeg å trene, men jeg tenkte at jeg skulle fortsette å holde meg i form etter «Skal vi danse». Det gikk heller dårlig. da jeg var hjemme hos mamma var det jo så mye god mat, og så ble jeg så trøtt, og så var jeg jo så sliten, også ...

Agnete ler og putter en posesnus under leppa.

– Ja, litt snus er lov. Det er min avslapningsgreie.

For to uker siden satte hun og kjæresten Espen Nystad seg på flyet mot Thailand, hvor de tilbrakte jul og nyttår.

– Det var veldig deilig å være der og slappe av, men jeg hadde ingen julestemning i det hele tatt. På lillejulaften lå jeg og solte meg og kunne ikke fatte at det var 23. desember. Da julaften og nyttårsaften kom, savnet jeg de hjemme veldig, men jeg hadde det også veldig fint, forteller Agnete.

Ikke på Facebook

På ferie i Thailand koblet Agnete seg også ut av elektronisk mas.

– Det var deilig å ikke måtte sjekke e-post. De som måtte ha tak i meg har nummeret mitt, så det var stille og rolig, forteller Agnete.

Facebook har hun allerede kuttet ut.

– Nei, der fungerer jeg ikke. Jeg får veldig mange hyggelige tilbakemeldinger, med gratulasjoner og folk som ønsker meg lykke til videre, men det er også veldig mange raringer der ute. Når folk jeg aldri har møtt skriver at de savner meg og er glad i meg, det er veldig rart, sier hun.

Første dag i ny jobb

Avslutninga på ferien ga også Agnete en hard start på det nye året. På vei hjem fra Thailand ble hun matforgiftet, og har vært slått ut siden lørdag. Det passet ikke helt med at mandag var hennes første dag i ny jobb på Hålogaland Teater (HT) i Tromsø, hvor hun i slutten av mars debuterer som skuespiller i «Trollmannen fra Oz».

– Nei, dette var ikke helt planen, men jeg får bare hive i meg smertestillende, så skal det nok gå bra, forteller hun.

I HT-oppsetninga skal Agnete spille hovedrollen, uskyldige Dorothy, en sterk kontrast til rollen hun inntok i «Skal vi danse». Der ble nemlig finnmarkingen raskt utropt som sexsymbol.

– Det blir kjempegøy å spille teater. Det er noe jeg aldri før har gjort, og så blir jeg kastet rett ut i en hovedrolle!, sier Agnete.

Hun kjenner seg godt igjen i rollen hun skal spille.

– Jeg har sett filmen mange ganger, og jeg kjenner meg veldig igjen i Dorothy. Hun har så mange følelser, akkurat som meg. Hun synger og er glad, og kan også vise andre sider av seg selv, sier 20-åringen.

Uviss framtid

Mens jevnaldrende gjerne har planlagt framtida si en del år fram i tid med studier og jobb, lever Agnete nærmest fra måned til måned.

– Når jeg er ferdig med «Trollmannen fra Oz» i midten av mars, vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre.

– Hvordan er det å ikke vite hva du skal gjøre om noen måneder?

– Jeg har litt blandede følelser rundt det. Det er nervepirrende å ikke vite om man har inntekter i deler av året, samtidig som det er skjerpende og spennende å ha muligheten til det. Det krever litt planlegging, blant annet med å legge av penger, men det går heldigvis bra, ler Agnete.

Uansett regner hun med å bli værende i Nord-Norge fram til sommeren. Deretter ligger det an til å bli Oslo på henne og kjæresten, og kanskje leilighetskjøp.

– Det er der jeg jobber med musikken min og spiller inn nye låter, forteller Agnete, som ikke utelukker opptredener i Finnmark etter hvert.

– Jeg har veldig lyst til å reise på en finnmarksturné, men da må jeg først lage flere låter, forteller hun.

Artikkeltags