Derfor ryker sexscenene

MEGASUKSESS: Amrita Archaya (til høyre) har spilt rollen som Irri i HBOs "Game of Thrones". Her med hovedrolleinnehaver  Emilia Clarke.

MEGASUKSESS: Amrita Archaya (til høyre) har spilt rollen som Irri i HBOs "Game of Thrones". Her med hovedrolleinnehaver Emilia Clarke. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tromsø-jente i serien «Game of Thrones».

DEL

Siden 2011 har tromsøjenta Amrita Archaya (24) vært å se i HBOs kassasuksess «Game of Thrones», som nå er inne i sin andre sesong på den amerikanske kabelgiganten. Det skriver Nordlys.

Her spiller Archaya rollen som Irri, men i den foreløpig siste episoden av serien – som ble vist i USA natt til mandag norsk tid – var tiden i tronespillet over for tromsøværingen.

– Trist å forlate

Da blir hun nemlig drept i et bakholdsangrep der Dothraki-herskerinnen Daenerys Targaryen fikk dragene sine frastjålet. Dét til tross for at Irri lever videre i beste velgående i bokserien "A Song of Fire and Ice", som serien er basert på.

24-åringen sier i et intervju gjengitt av Dagbladet at hun ble overrasket da serieskaperne David Benioff og Daniel B. Weiss fortalte at rollefiguren hennes ble tatt av dage.

– David og Dan sa «sorry, vi drepte deg» da jeg fikk manuset. Da svarte jeg bare «ok, dere får skrive meg inn igjen som en zombie». Det var en stor overraskelse og selvfølgelig er det trist å forlate serien, sier Archarya til MTV.

Hete scener

Dersom TV-serien hadde fulgt bøkene, ville det endt med at Archaya i sesong tre måtte ha spilt inn noen hete sexscener med hovedrolleinnehaver Emilia Clarke, skriver Dagbladet videre.

Men nå utgår altså det.

– Det er noen ganske heftige scener med Irri i den tredje boka, så jeg forventet heller ikke at dette skulle skje, sier Archaya til Vulture.

Den aktuelle episoden vises på norske Canal Plus 6. juni.

Tromsøjenta er utdannet ved The Academy of Live and Recorded Arts (ALRA) i London, og har jobbet mest med teater så langt.

Drømmer om HT

Tidligere har hun uttalt til Nordlys at den store drømmen er å spille på Hålogaland Teater i Tromsø.

– Det hadde vært veldig stort for meg om jeg fikk spille på Hålogaland Teater. Den scenen har jeg alltid ønsket å stå på.

I samme intervju var 24-åringen svært hemmelighetsfull om hendelsesforløpet i serienes andre sesong.

– Sesong to kommer til å bli enda større og enda mer spennende, så mye kan jeg røpe, sa Archaya til Nordlys da.

Artikkeltags