Gå til sidens hovedinnhold

Setter opp rockebåt igjen

Artikkelen er over 4 år gammel

– Dette er sommerens hyggeligste utgift, mener Geir Ove Bakken.

Sørøyrocken trekker mange tilreisende til Sørvær hver sommer, og i en årrekke har fylkeskommunen stilt opp med «Rockebåt» for å frakte festivalsugne finnmarkinger til og fra Sørøya.

– Dette er sommerens hyggeligste utgift, sier hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken i en pressemelding.

Siste helga i juli trekker Sørøyrocken kjente artister til Sørvær og lager landets kanskje mest koselige festival.

LES OGSÅ: Sørøyrocken med hip-hop-slipp

LES OGSÅ: Sørøyrocken avduker to nye navn på plakaten

– Vi er imponert av hva de får til på et sted med knappe 250 innbyggere, sier Bakken, som roser festivalledelsen for både arrangement og dialog.

– Vi er glad Snelandia’s fartøy kan være med å hjelpe festivalen og bidra til en enklere kommunikasjon til og fra, men for oss handler ikke dette bare om å gi støtte til en flott festival. Et arrangement av denne størrelsen gir store kapasitetsutfordringer på våre ferjer mellom Øksfjord og Hasvik. Det at publikum kan gå om bord i båten allerede i Hammerfest eller Alta, og bli fraktet nærmest helt fram til dansegulvet hjelper godt på situasjonen, sier Bakken, som også understreker at det er en trafikksikkerhetsundertone i budskapet. Festival, hyggelig samvær og sommervarme gjør at mange naturlig hygger seg med en øl eller to. Ved å ta båten slipper man å kjøre selv, og kan heller bruke tida til nettopp å kose seg.

Snelandias rockebåter vil i år ha avgang som følger:

Torsdag, fredag og søndag under festivalen vil «Falkefjell» gå fra Alta til Sørvær, og tilby transport begge veier alle tre dager. Torsdag vil det bli satt opp egen avgang med «Hornøy» fra Hammerfest til Sørvær. I tillegg vil LoppaXpressen legge inn anløp av Sørvær i ruteplanen, slik at man fredag kan komme seg fra Hammerfest til Sørvær, og i retur på søndag.

I 2016 var tilbudet så populært at man ikke klarte å få med alle passasjerene som sto på kaia. -Det er dessverre sånn at når båten er full, så er den full – vi kan nok dessverre ikke love at alle får plass i år heller, sier hovedutvalgslederen, men legger til at de har økt kapasiteten noe i forhold til i fjor.

Han sier at man heller ikke øker prisene, og tar 400 kroner for reise én vei og 600 kroner tur/retur.

Kommentarer til denne saken