Gå til sidens hovedinnhold

Kritisk mangel på smittevernutstyr: – Det er viktig for oss å delta i dugnaden

Artikkelen er over 1 år gammel

Equinor sliter som mange andre selskap med koronakrisen. Likevel stiller de opp på samfunnsdugnaden, og skaffer livsviktig smittevernutstyr til sykehusene og kommunen.

– Atskillig med paller langs hele kysten har gått fra kontor og landanlegg i Equinor til lokale sykehus i Porsgrunn, Haugesund, Bergen, Hammerfest og Trondheim. Vi har bidratt med fire paller med smittevernsutstyr til Hammerfest sykehus tidligere denne uken. Forsendelsen inneholder blant annet åndedrettsvern inkludert filter, munnbind, beskyttelsesbriller, hansker, kjemikaliedresser og engangsdresser, sier presseansvarlig Silje Grytbakk hos Equinor på Melkøya.

Hjemmekontor

Hun har som alle andre hjemmekontor i disse dagene. Grytbakk sier det er veldig viktig for Equinor å være med å bidra i en særdeles vanskelig situasjon for landet.

– Det er viktig for oss som selskap, og representant for vår industri, å delta i denne nasjonale samfunnsdugnaden. Dette er overskuddsmateriell som vi håper og tror vil komme til nytte i helsevesenet i arbeidet med smittevern.

– Er det flere ting Equinor kan bidra med til kommunen og sykehuset?

– Vi har en god dialog med kommunen, og ønsker å bidra der vi kan. Vi ønsker selvfølgelig å bidra med ressurser, samtidig må se på eget beredskapsbehov for å kunne opprettholde sikker drift. Vi har derfor gjort et arbeid for å gjennomgå egen lagerbeholdning og hva vi kunne avse til sykehuset. Equinor sentralt har også formidlet behovet for smittevernutstyr videre til leverandører og flere har allerede levert store mengder utstyr.

Mange bidrar

Ifølge Svein-Georg Vaagland i kommunen har også Gjenreisningsmuseet, tannklinikken nedfor sykehuset, Vår Energi og renholdstjenesten bidratt med smittevernutstyr. Dette til stor glede for ordfører Marianne Sivertsen Næss.

– Det er livsviktig for oss at disse bidrar. Det er vi veldig takknemlig for, sier Marianne Sivertsen Næss.

Ifølge ordføreren er det svært kritisk å få på plass nok smittevernutstyr hvis flere blir smittet av korona. Marianne Sivertsen Næss har tidligere sagt at vi må være forberedt på at det vil komme flere smittet i framtiden.

– Vi har kjøpt oss tid og er bedre forberedt på at det vil komme flere smittede. Det mest prekære nå er å få på plass smittevernutstyr. Vi har klart å få på plass alt av rutiner når det gjelder håndtering av smitte. Vi får felles og gode rutiner på våre institusjoner, får drevet med kompetanseheving og får rigget om hele helsetjenesten til å håndtere en smittetopp. Vi jobber for å få på plass smittevernutstyr. Det er veldig viktig. Jeg vil også rose folk som er veldig flinke til å følge helsemyndighetenes tiltak, sier Marianne Sivertsen Næss.

Ordføreren sier kommunen jobber for å få på plass en smitteavdeling. Her skal det tas imot pasienter som trenger lettere behandling, ifølge ordfører Næss.

Kommentarer til denne saken