Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne (20) var væpnet til puppene

Artikkelen er over 3 år gammel

Kvinnen hadde foldekniv i veska, i sekken, og i BH-en(!), da hun ble tatt av politiet.

Kvinnen fra Tromsø er 20 år når hun må møte i Indre Finnmark tingrett den 7. desember i år. Saken går i Porsanger kommunestyresal i Lakselv.

Stjal bunad med tilbehør

Kvinner en siktet for grovt tyveri, narkotikaovertredelse, kjøring i beruset tilstand, overlatelses medvirkning, ulovlig bevæpning på offentlig sted og bruk av narkotika.

Politiadvokat Ernst Pettersen skriver i tiltalen at kvinnen skal ha knust et vindu i et hus i Nordreisa i Troms en natt i juli 2016. Fra huset skal hun ha stjålet en Helly Hansen bag, to Samsonite kofferter, to scooterhjelmer, en Mac pro computer, en iPad air, Bose høretelefoner, en Singer symaskin, en kvænangsbunad med tilhørende utstyr, samt diverse smykker og armbånd som tilhørte kvinnen i huset.

To dager etter innbruddet, skal kvinnen ha oppbevart narkotika.   

Stjal brev fra postkasser

Kvinnen er videre tiltalt for å ha stjålet brev fra postkasser i Tromsø, stjålet sminke for 2755 kroner fra en butikk i Tromsø. Kvinnen er også tiltalt for å ha brutt seg inn i en postkasse på Sigvaldsens solstudio i Alta, hvor gjenglemte gjenstander fra kunder var lagret. Herfra tok hun headset, etui til bankkort og mobil, samt smykker.

I den omfattende tiltalen er hun også tiltalt for å ha kjørt bil under påvirkning av alprazolam, amfetamin og metamfetamin, tilsvarende en promille høyere enn 1,2. Bilen hun kjørte var for øvrig påsatt falske skilter, mener politiet.

Les også

To skadd i utforkjøring: - Tyder på at bilen har holdt høy hastighet

Utforkjøring med leiebil

Hun er også tiltalt for å ha latt en mann kjøre sin leiebil, uten at han hadde førerkort. Til alt overmål hadde han alprazolam, morfin og amfetamin i blodet, da han som fører av bilen kjørte av E6 ca. 17 kilometer fra Karasjok på tur mot Lakselv. Bilen ble sterkt skadet, og det samme var tilfelle med sjåføren, og kvinnen selv, som var passasjer.

Kniv i BH

Så kommer vi til knivene. Kvinnen hadde en foldekniv med bladlengde på 8 centimeter i håndveska, en foldekniv med bladlengde på 8 centimeter i en ryggsekk, og endelig en foldekniv med bladlengde på 5 centimeter i brystholderen, da hun ble stoppet av politiet på en vei i Tromsø på tidlig ettermiddag i slutten av august i fjor. Dette er brudd på straffelovens forbud om på offentlig sted å bære kniv eller lignende skarp redskap egnet til å påføre noen en kroppskrenkelse.

Det siste tiltalepunktet mot kvinner er at hun skal ha brukt narkotika i Lakselv den 5. mai i fjor.

Opprinnelig var kvinnen også siktet for å ha kastet klær og ringer på en politibetjent under et avhør på lensmannskontoret i Storfjord. Men denne posten er tatt ut av tiltalen, etter ordre fra statsadvokaten.

 

Kommentarer til denne saken