Gå til sidens hovedinnhold

Siktet samfunnstopp blir løslatt

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet vil ikke be om ytterligere varetektsfengsling av den sedelighetssiktede samfunnstoppen, men utvider siktelsen mot ham.

(Nordlys)

Den 3. januar ble en Troms-mann som i en årrekke har vært en profilert samfunnstopp pågrepet av politiet og siktet for sedelighetslovbrudd.

Siden da har han sittet fengslet.

Den siktede samfunnstoppen har hele veien nektet straffskyld.

Løslates

I dag går den fire uker lange fengslingsperioden ut. Politiet har i formiddag besluttet å ikke be om forlenget varetekt for mannen.

- Han blir løslatt i løpet av dagen. Det er ikke så stor fare for bevisforspillelse at videre fengsling er påkrevd av hensyn til etterforskningen, skriver politiinspektør Elin Norgård Strand, i en pressemelding.

Tidligere har politiet identifisert to menn som de mener er fornærmet i saken. Begge kom til Norge som asylsøkere.

- Mannen har hele tiden nektet straffskyld, og hans advokat Bjørn M. Litveit Hansen sa onsdag at de ville motsette seg ytterligere fengsling.

– Men min klient er lettet over løslatelsen. Nå skal jeg snakke med ham, så får vi se, sier Hansen til NTB.

Utvider siktelsen

I pressemeldingen skriver Strand at siktelsen mot mannen er utvidet til å omfatte samme type forhold for ytterligere én fornærmet. Det er dermed tre fornærmede i saken.

- Mistanken rundt de tre fornærmede knytter seg til hendelser etter 2010, skriver Strand.

Politiet mistenker ennå at det kan være flere fornærmede, og at siktede har møtt dem i flyktninge- og asylmiljøet og blant ungdom som har bodd på institusjon, heter det i pressemeldingen.

Politiet vil møte pressen på politihuset i Tromsø senere i ettermiddag.

Les også

Samfunnstopp konfrontert med politiets beviser - erkjenner fortsatt ikke straffskyld

Konfrontert med politiets beviser

Nordlys skrev i går at den siktede mannen denne uken vært i to avhør, et lengre på mandag og et kortere tirsdag.

Onsdag morgen besluttet politiet å avklausulere en del av dokumentene. Siktede har dermed for første gang fått innsyn i deler av grunnlaget for den alvorlige siktelsen, som han tidligere ikke har hatt tilgang til.

- I avhør gjøres han kjent med vitneforklaringer, og øvrig bevismateriale. Da er det ikke lenger grunnlag for å nekte ham innsyn, sa politiinspektør Elin Norgård Strand til Nordlys onsdag.

Les også

Slik er livet bak murene for samfunnstoppen

 

Kommentarer til denne saken