Gå til sidens hovedinnhold

KrF-Truls, 1800-tallet ringte! De vil ha samfunnssynet sitt tilbake

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lørdag 12. Juni var 1. stortingskandidat til KrF Troms og Finnmark, Truls Olufsen-Mehus ute i Ifinnmark å kritiserte Politiet i Finnmarks instagram-innlegg. Han reagerte da innlegget inneholdt et regnbueflagget, og mente «Politiet fronter politiske synspunkter på Instagram».

Dette er ikke første gang han er ute å kritiserer det han kaller «rengbuebevegelsen» eller «det skeive prosjektet».

Hvordan et regnbuefarget flagg kan skremme en person såpass mye skjønner ikke vi, da dette flagget kun representerer retten til å elske den du vil, og ikke skal diskrimineres av den grunn.

Dette viser nok en gang at KrF har et giftig samfunns-syn som tilhører fortiden når det kommer til spørsmål om likestilling. KrF viste dette i praksis, da Erna Solberg åpnet for at KrF fikk lov å stramme inn retten til selvbestemmelse for kvinner, ved å for første gang på 40 år stramme inn retten til selvbestemt abort.

For AUF og Arbeiderpartiet handler dette om den grunnleggende rettigheten til å kunne være den man er og den man selv velger å være, uavhengig kjønn, legning, seksuell identitet, kulturell og religiøs bakgrunn, funksjonsevne og hudfarge.

Truls sitt angrep på prideflagget, er et klart angrep på disse verdiene, og Arbeiderpartiet vil alltid stå i bresjen for å ivareta disse.

Kommentarer til denne saken