Mandag kunne Meteorologisk institutt melde om et kraftig lavtrykk på vei mot Finnmark. Derimot var det en sjanse for at prognosene for enkeltsteder i fylket kunne forandres fram til torsdag.

Onsdag kan vakthavende meteorolog Rannveig Eikill dessverre bekrefte at stormen blir mest sannsynligvis å treffe Finnmark med kraftige vindkast og kortvarig temperaturøkning.

Temperaturøkning

Undertegnende kan allerede i skrivende stund, onsdag kveld i Hammerfest, observere vindkast og sludd slå innover byen i korte perioder som et frampek på hva som er i vente over hele fylket.

– Det blir ikke like kraftig vind i Troms og Vest-Finnmark som det først lå an til. Men det blir fortsatt kraftige vindkast, sier Eikill.

Det er nemlig et lavtrykk, nå vest for Grønnland, som beveger seg med stormskritt mot fylket. Den forbigående temperaturøkningen er ventet å ligge på 3–4 grader. Altså kraftige vindkast i vente for både Finnmark og resten av Nord-Norge.

Farevarsel i øst

I Øst-Finnmark er det sendt ut gult farevarsel, hvor de kraftigste vindkastene er ventet å treffe fylket. Det er meldt vindkast i opp mot 35 meter i sekundet.

– Den offisielle anbefalingen er å være forsiktig når du ferdes utendørs. Det blir vanskelig kjøreforhold så vær oppmerksom på situasjonen og ta forholdsregler.

Etter hvert vil den kortvarige temperaturøkningen gå over til nye snøbyger.

– Vinden blir å minke utover fredagen. Det kommer så kraftig vind fredag kveld og lørdag i Vest-Finnmark. Da har lavtrykket beveget seg gjennom, og man får bakenden av lavtrykket.