Neste uke blir det igjen liv og røre i Alta sentrum når Roy Gunnar Løksa, Jan Arild Sørnes og Thorbjørn Jungård har børstet støvet av Trubadurfestivalen.

– Festivalen har som intensjon å samle de som vanligvis opptrer ganske så alene på en pub nær deg, melder Jungård i en pressemelding.

Han opplyser at etter åtte år så har ryktene begynt å gå om en liten, men koselig og god festival i Alta, og det har ikke vært vanskelig å få trubadurer til å spille på festivalen.

Unge og gamle

Festivalen involverer blant annet også elever på musikklinja ved Alta videregående skole, og bidraget deres denne gangen blir en hyllest til den populære duoen Knutsen & Ludvigsen.

– Disse er med på den tradisjonelle viseløypa som arrangeres tidlig på fredagskvelden, opplyser festivalarrangøren.

På Vertshuset blir det i samarbeid med Frivillighetssentralen et arrangement for de eldre. Det er kommet i stand på bakgrunn av den kulturelle spaserstokken, og de vil få trubadurbesøk på fredagsformiddag. Det er helgelandsgruppa Dori Famous som står for den konserten.

– De har ett veldig bra konsept som hyller legendariske Cornelis Vreeswijk, melder Jungård i samme pressemelding.

Utsolgt kirkekonsert

Trubadurfestivalen fikk en veldig populær nordnorsk artist på plakaten foran årets festival. Halvdan Sivertsen sin konsert i Nordlyskatedralen ble utsolgt i lang tid i forveien.

– Den konserten ble utsolgt på veldig kort tid. Men festivalen lover god musikk og lover også at billettprisene ikke er høye. Har du kjøpt billett en plass så gjelder den overalt såfremt det er plass, melder festivalen om salget til det øvrige programmet den kommende uken.