Doblet innbyggertallet

LANG TUR: Odd Borge (til venstre) og Ragnvald Øye var de to som kjørt desidert lengst for å være med på treffet i Kongsfjord. De hadde nemlig kjørt fra henholdsvis Sarpsborg og Stavanger på sine veteranmotorsykler.

LANG TUR: Odd Borge (til venstre) og Ragnvald Øye var de to som kjørt desidert lengst for å være med på treffet i Kongsfjord. De hadde nemlig kjørt fra henholdsvis Sarpsborg og Stavanger på sine veteranmotorsykler. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Da 48 veteranmotorsyklister trillet inn til Kongsfjord i helga, doblet de innbyggertallet i den lille bygda.

For 19. gang arrangerte Norsk Veteran Motorsykkel Klubb (NVMK) sitt årlige finnmarkstreff. Denne gang var treffet lagt til den lille bygda Kongsfjord i Berlevåg kommune. I løpet av helga ble innbyggertallet mer enn doblet da 48 motorsyklister invaderte bygda, som har cirka 28 innbyggere.

Vaffelpressa gikk bokstavelig talt rød da motorsykkelfolket invaderte Kongsfjord Landhandel & Cafe.

Flotte veier

Formann i NVMK avdeling Finnmark, Ingeir Kristiansen, forteller at avdeling Finnmark har et årlig treff som de legger til forskjellige steder hvert år.

–I år valgte vi Kongsfjord fordi vi synes Ishavsveien mellom Kongsfjord og Berlevåg er en av Finnmarks flotteste og mest spennende motorsykkelveier med sin dramatiske natur og flotte svinger, sier han og fortsetter:

– Og så er jo asfaltdekket helt supert!

Treffet samlet hele 36 sykler, nydelig restaurerte motorsykler som eierne bruker mye av fritiden på å mekke og pusse på.

Odd Borge, som var treffets eldste med sine 87 år, hadde kjørt helt fra Sarpsborg på sin Honda CB 450 fra 1970, 265 mil i sadelen. Men premien for lengst kjørte deltaker gikk til Ragnvald Øye som hadde kjørt fra Stavanger og hadde logget hele 290 mil.

– Jeg har vært med på 10 finnmarkstreff, forteller Odd Borge.

– Det er i hovedsak deltakere fra Finnmark og så er det noen snålinger fra Sør-Norge, slik som meg og Ragnvald, sier han med en latter.

De to møttes i Östersund og kjørte sammen derfra og hele veien opp til Kongsfjord.

– Vi hadde mye regn og var dyvåte da vi ankom Kongsfjord på torsdag, men lørdag var det fint vær og da vi kjørte den fantastiske veien til Berlevåg var alle sorger glemt, forteller de.

– Ishavsveien ga et sterkt inntrykk og så fikk vi se to flotte ørner som svevet over oss og fulgte oss med ørneblikk. Det var et mektig inntrykk sier en av deltakerne.

Lørdag var det også sightseeingtur til den tyske festningen fra andre verdenskrig. Den ligger bare et par kilometer fra Kongsfjord sentrum og huset en gang mer enn 200 tyske soldater. Det var nok en stund siden festningen hadde besøk av krigsmodeller av Zundapp og BMW.

Historisk innblikk

Tidlig søndag morgen var det oppbrudd og siste post på programmet var et besøk på Norsk vegmuseum i Skiipagurra i Tana.

Deretter var det farvel og spredning da alle satte forhjulet i retning hjemover. Deltakerne kom fra Hammerfest, Alta, Kirkenes, Lakselv, Båtsfjord, Storsteines, Sarpsborg, Stavanger og Bergen.

Ingeir Kristiansen karakteriserte treffet som et av de mest vellykkede.

– Ingen uhell, ikke engang en punktering, og bare fornøyde deltakere. Kongsfjord med omegn er veldig idyllisk og mange av oss kommer nok sikkert tilbake.

Artikkeltags