Vil legge til rette for kongekrabbesafari

SER POTENSIAL I NORD: Fiskeriminister Per Sandberg melder i en pressemelding tirsdag at regjeringen vil legge til rette for kongekrabbesafari. Her er han avbildet under et besøk på Vardø flerbrukshus for å møte folket bak Kystopprøret tidligere i år. ARKIVFOTO: Ole Gunnar Onsøien

SER POTENSIAL I NORD: Fiskeriminister Per Sandberg melder i en pressemelding tirsdag at regjeringen vil legge til rette for kongekrabbesafari. Her er han avbildet under et besøk på Vardø flerbrukshus for å møte folket bak Kystopprøret tidligere i år. ARKIVFOTO: Ole Gunnar Onsøien Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er et stort potensial for vekst og nye arbeidsplasser innen turisme i nord, sier fiskeriminister Per Sandberg i en pressemelding tirsdag.

DEL

Fiskeridepartementet melder i en pressemelding tirsdag at de vil «forenkle regelverket». Nye retningslinjer vil ifølge pressemeldingen innebære at bedriftene heretter tildeles årlige tillatelser, og videre:

«Den enkelte bedrift skal kunne fiske opptil 500 kongekrabber per måned, avhengig av antall turister om bord.»

– Finnmark har helt unike naturopplevelser å by på. Kongekrabbesafari er et fantastisk turisttilbud som regjeringen vil legge til rette for. Nå forenkler vi regelverket. Det er et stort potensial for vekst og nye arbeidsplasser innen turisme i nord, sier fiskeriminister Per Sandberg i pressemeldingen.

– Kjempeløft for Finnmark som turistfylke

Departementet skriver også i pressemeldingen at regjeringen de siste årene har økt avsetningen av kongekrabbe til turistfiske fra 2 til 16 tonn.

De skriver også at reiselivsbedriftene tidligere har måttet søke om månedlige tillatelser for å fangste et begrenset antall kongekrabber, med krav til hyppig rapportering.

– Den nye praksisen vil innebære en betydelig forenkling for både de enkelte reiselivsbedriftene og for fiskeriforvaltningen. Dette er et kjempeløft for Finnmark som turistfylke, sier Sanberg i pressemeldingen.

Artikkeltags