To nye personer ble pågrepet fredag ettermiddag i tilknytning til politiets etterforskning av kongekrabbenettverk som skal ha drevet med ulovlig omsetning av krabber.

De to personene er siktet for grovt brudd på havressursloven, ulovlig omsetning, heleri eller medvirkning til dette, melder politiet i en pressemelding.

– Det er den videre etterforskningen som har ført til at vi nå har pågrepet ytterligere to personer. Hvorvidt de er en del av samme nettverk eller et annet nettverk kan vi ikke si noe om på dette tidspunkt, sier politioverbetjent Torstein Pettersen.

Begge personene har tilhørighet i Øst-Finnmark. Politiet skal avhøre de siktede og gjennomgå beslag, ifølge Pettersen.

– Det er tatt beslag i datautstyr og slikt som skal gjennomgås. Det er ikke tatt stilling til hvor vidt noen av de sist siktede vil framstilles for varetektsfengsling, sier politioverbetjent Torstein Pettersen.

Vareterminal

Politiet aksjonerte mot en vareterminal i Tana, skriver Fiskeribladet. Terminalen driftes av et transportselskap politiet mistenker for ulovlig krabbefrakt.

Overfor Fiskeribladet bekrefter politiet at de fredag ettermiddag gjennomførte en politiaksjon mot et forretningsbygg i Tana.

Ifølge fagbladet er det vareterminalen til et transportselskap som i 2019 ble fusjonert inn i Bring transportsystemer, som politiet aksjonerte mot, melder NTB.

Dialog med politiet

Pressesjef John Eckhoff i Posten, som eier Bring, sier til iFinnmark at politiet allerede har vært i kontakt med selskapet om mulig etterforskning mot anlegget og selskapsledelsen i Tana.

– Jeg kan bekrefte at det er ved vår terminal i Tana at det i dag har vært gjennomført en aksjon. Vi er i god dialog med politiet som etterforsker saken, forteller han.

Etter at Bring kjøpte opp transportselskapet i 2018, ble det fusjonert inn i selskapet i år.

– Vi overtok alle ansatte og slikt når vi fusjonerte inn selskapet. Utover det kan jeg ikke kommentere personalforhold utover det. Vi er mest opptatt nå av å bistå politiet slik at de kan finne ut av hva om har foregått i denne saken, avslutter han.

Selskap på Østlandet involvert

Økokrim opplyser til NRK at også et transportselskap på Østlandet står sentralt i etterforskningen.

Selskapet har hatt nødvendig fryseutstyr og biler for å kunne frakte ulovlige kongekrabber.

– Flere av de ansatte i dette selskapet er siktet, også personer fra ledelsen og styret, sier førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim til allmennkringkasteren.

Ulovlig krabbenettverk avslørt. Skal ha omsatt for millioner. 10-talls personer involvert

Ti personer pågrepet

Til sammen er ti personer pågrepet i tilknytning til saken, ifølge politioverbetjent Torstein Pettersen i Finnmark politidistrikt

– Det er et stort sakskompleks, med mange involverte. Det er ennå for tidlig å gå ut med detaljer om hva de siktede har forklart, eller hva etterforskningen så langt har avdekket.