Sensommerfest i kongeparets egen hage

Kong Harald og dronning Sonja inviterte til hageselskap i Dronningparken torsdag. Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesses Astrid deltok også i selskapet hvor 1.500 mennesker var invitert. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kong Harald og dronning Sonja inviterte til hageselskap i Dronningparken torsdag. Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesses Astrid deltok også i selskapet hvor 1.500 mennesker var invitert. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Festkledde gjester fra hele landet fylte Dronningparken torsdag da kongeparet inviterte til hagefest.

DEL

Kong Harald og dronning Sonja deltok sammen med kronprinsfamilien og prinsesse Astrid, Fru Ferner. Prinsesse Märtha skulle også ha vært til stede, men har meldt avbud.

– Hjertelig velkommen til oss, alle sammen, sa kong Harald til sine 1.500 gjester som har strømmet til fra fjern og nær etter å ha fått en høytidelig, forgylt invitasjon i posten. 50 finnmarkinger er blant de inviterte.

LES OGSÅ: Tarjei fikk en hyggelig overraskelse i posten: – Dette er ikke noe jeg har tenkt å takke nei til

Gestene ble hilst velkommen av Kongens garde utenfor Slottet torsdag. Inne i parken var det nysirkusopptredener, folkedans og jazzband mellom trærne.

Lignende hagefester har vært holdt i byer rundt om da kongeparet var på sin jubileumsreise tidligere i år. I sin velkomsttale hyllet kong Harald mangfoldet befolkningen i Norge utgjør.

LES OGSÅ: Sofie (28) prøvde kjole før kongelig fest: – Det blir neppe denne

LES OGSÅ: Allerede som 5-åring ville Joar (16) treffe kongen. Torsdag får han kanskje muligheten

– Nordmenn er engasjert

Kong Harald ønsket velkommen til hageselskap i Dronningparken hvor 1.500 mennesker fra hele landet var invitert. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kong Harald ønsket velkommen til hageselskap i Dronningparken hvor 1.500 mennesker fra hele landet var invitert. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

– Nordmenn er engasjert ungdom og livserfarne gamle. Nordmenn er enslige, skilte, barnefamilier og gamle ektepar. Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre. Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting, sa han til lett humring fra gjestene.

– Mitt største håp for Norge er at vi skal klare å ta vare på hverandre. At vi skal bygge dette landet videre på tillit, fellesskap og raushet. At vi skal kjenne at vi – på tross av all vår ulikhet – er ett folk, sa kongen. (©NTB)

Det var musikk og underholdning under hageselskapet i Dronningparken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det var musikk og underholdning under hageselskapet i Dronningparken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Artikkeltags