Kongen: - Vi synes vi plaget Finnmark nok i fjor

Ailo-Mathis Lægland Eira og Marie Iversen ga en sommerlig velkomst til kong Harald og dronning Sonja da de i august i fjor ankom Kvalsund med kongeskipet.

Ailo-Mathis Lægland Eira og Marie Iversen ga en sommerlig velkomst til kong Harald og dronning Sonja da de i august i fjor ankom Kvalsund med kongeskipet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

- Vi synes vi plaget Finnmark nok i fjor, ved å dra hele familien opp dit på opplevelsesreise midt i vår egen og andres sommerferie. Det sa kong Harald under en tale i Tromsø i dag.

DEL

Derfor startet kongeparet reisen langs kysten i Tromsø.

LES SAKEN: Kongeparet tok med seg barnebarna til Finnmark for å lære mer om nordnorsk historie

Kongeparets jubileumsreise for feiring av 25 år på tronen, startet kl. 11.00 i dag på Skansen i Tromsø med hagefest for 300 inviterte gjester. Kongeparet var vertskapet for festen, og H.M. Kongen åpnet med sin tale til gjestene der han altså forklarte hvorfor de ikke starter reisen i landets nordligste fylke, Finnmark, men starter i Troms.

LES SAKEN: Kongen har ankret opp i Porsanger

Og kongen hyllet oss nordlendinger i sin tale:

- Det er blitt sagt at Mor Theresa valgte ut sine medarbeidere etter tre kriterier: Om de spiste godt, sov godt og lo godt. Det mente hun var tegn på en sunn sjel i en sunn kropp. Hvis man i tillegg tar med evne til å blåse ut, avlevere klar tale og tåle all slags vær, kan jeg levende se for meg Mor Theresas stab utelukkende bestående av folk fra Nord-Norge! 

LES SAKEN: Her går kongen i land i Skarsvåg

Artikkeltags