Klokkertro på unikt prosjekt i Alta sentrum

ALTA SENTRUMSUTVIKLING AS: Styremedlem Jan Ivar Alsén (fra venstre), Coop Finnmark, styreleder Roald Johansen og daglig leder Roar Otto Andersen i Alta Sentrumsutvikling AS.Foto: Oddgeir Isaksen

ALTA SENTRUMSUTVIKLING AS: Styremedlem Jan Ivar Alsén (fra venstre), Coop Finnmark, styreleder Roald Johansen og daglig leder Roar Otto Andersen i Alta Sentrumsutvikling AS.Foto: Oddgeir Isaksen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Et nyopprettet selskap, Alta Sentrumsutvikling AS har planer klare for å bygge på Prestegårdsjordet som ligger rett vest for dagens Alta sentrum. Torsdag ettermiddag ble planene presenter. Til stede var blant annet Roald Johansen som er styreleder i Alta Sentrumsutvikling AS, daglig leder i selskapet og prosjektsjef i Clemens Eiendom AS, Roar Otto Andersen, og Coop Finnmark-sjef og styremedlem i selskapet, Jan-Ivar Alsén. Prosjektet har som formål å utvikle Prestegårdsjorda til en aktiv, urban og attraktiv bydel for alle.

– Vi har tro på dette prosjektet, sier Alsén. Coop Finnmark har i mange år ønsket å etablere seg på Thomasbakken i Alta, men nå er fokus rettet mot Prestegårdsjordet.

Prioritet nummer én

– Vi jobber parallelt med Thomasbakken og Prestegårdsjordet, men sistnevnte har nå prioritet nummer én, sier han.

– Vi har sagt til kommunen at vi kan ta jobben med å gjøre klar en reguleringsplan, så blir det opp til kommunen å godkjenne den, sier Roar Otto Andersen.

Området består i dag hovedsakelig av to deleiendommer. Den ene eies av Opplysningsvesenets Fond, og den andre delen eies av Heitmann-slekta.

– Vi har inngått avtaler om kjøp av begge. Vi ønsker å gjøre mye av boligutviklingen selv, men det kan hende at vi selger noen næringstomter til andre, sier Roar Otto Andersen.

Ifølge selskapet er en utbygging avhengig av at avlastningsveien kommer (se også undersaken), men selv om avlastningsveien ikke vil komme på flere år, så blir byggetrinn én startet så raskt som mulig. Det innebærer 35 boenheter som selskapet håper å være i gang med allerede neste år.

Artig å være med

Roald Johansen er medeier i Roald Johansen Invest AS som er med i prosjektet.

– Det er artig å være med på et så stort prosjekt for å utvikle Alta, og når vi har kapital til det, så gjør vi det, sier Johansen.

Prosjektet

Alta Sentrumsutvikling AS ønsker å være grunneier og utvikler for hele området. Det forenkler reguleringsprosessen, ifølge selskapet.

Coop Finnmark har planer i forhold big box-etableringer. Det er ikke tenkt som et tradisjonelt kjøpesenter, men med 7–8 stormarkedsbutikker med hver sin egen inngang. Andre stormarkedskjeder kan være XXL, Biltema, og Jula.

Potensial er 150.000-200.000 kvadratmeter bebyggelse.

Det kan tenkes 500 boenheter, sentrumsfunksjoner, offentlig og privat tjenesteyting, og kontorer.

Det er også planlagt park i området.