(Kirkenes By)

– Vi har kjempetro på et kjempesalg til årets festival, sier festivalgeneral Stian Labahå i Grenseløsfestivalen.

Tidligere er Stjernekamp-vinner Bilal med bandet Northkid, det kjente amerikanske bandet Hooters og folkelige Sie Gubba klare for festivalen, som går torsdag 3., fredag 4. og lørdag 5. september.

LES OGSÅ: Festival løfter seg med storsignering fra utlandet: – Bandet er det samme som det har vært siden 1980-tallet

Booket artist nummer fire er «TIX», eller Andreas Haukeland, som er populær blant de yngste garde.

Haukeland er 26 år og kommer fra Bærum. Artistnavnet «TIX» stammer fra at Andreas har diagnosen Tourettes syndrom.

– TIX ble kallenavnet mitt på ungdomsskolen fordi folk la merke til ticsene mine. Jeg tok eierskap over navnet og brukte det som artistnavn, sier Haukeland i en pressemelding.

I 2015 fikk hans kontroversielle russelåter for alvor fotfeste hos det norske folk og debutalbumet hans lå blant annet 70 uker på VG-Lista. I årene som fulgte lagde TIX en rekke låter som gikk rett inn i de norske topplistene. Da han signerte til Universal Music Norway, ble hans første singel utenfor russe-segmentet realitet. Megahiten «Shotgun» ble sluppet i 2018, og låten regjerte i Norge den sommeren.

Senere var han aktuell med julelåten «Håper Nissen Har Råd» og som låtskriver på den enorme verdenshiten «Sweet But Psycho» med den amerikanske superstjernen Ava Max som ble til gjennom hans kontrakt med låtskrivergiganten APG i USA. I mai 2019 slapp TIX den personlige «Jeg Vil Ikke Leve», som gikk rett inn på #1 på Spotify i Norge. Senere kom den lysere sommerlåten «Neste Sommer» som hadde samme kurve som forgjengeren.

Facebook-like