Torsdag morgen legger iFinnmark ut på en 1.600 kilometer lang reise, for å levere direktesendinger fra Piteå Summer Games. Turneringen, som fyller 30 år i år, er populær blant mange fotballag i Finnmark. I år er det påmeldt hele 36 lag fra Finnmark, fra Alta IF, Bossekop UL, FA Sápmi, Hesseng IL, HIF/Stein, IL Nordlys, Indrefjord IL, Kaiskuru IL, Kirkenes/Hesseng, Nerskogen IL og Tverrelvdalen IL.

– Dette er det tredje året på rad at iFinnmark har eksklusive rettigheter til å sende direkte fra Piteå Summer Games. Det å kjøre så langt med en stor mengde utstyr og sende fra tidlig morgen til sen kveld er ingen enkel logistikk. Men den 1.600 kilometer lange turen er ikke vanskelig å forsvare, når man ser på den store interessen for turneringen fra hele Finnmark, sier redaktør Stian Eliassen.

Teksten fortsetter etter bildet.

Fredag klokken 08.00 er Eliassen, sammen med kommentator Arnfinn Sjøenden og kameramann Lars Kristian Andersen, på plass på banen Noolia 5 der Bossekops gutter 14 møter finske FF Jaro. Deretter går det «slag i slag». Til sammen vises 18 kamper i innledende runder.

Se komplett oversikt over sendeplanen (med lenker til sendinger og opptak) nederst i saken.

Håper på 30 kamper

Lørdag er de innledende rundene ferdigspilt, og da vil det bli bestemt hvilke kamper som vises lørdag kveld og søndag.

– Turneringen er komplisert logistikk med mange baner og store avstander. Vi har forsøkt å få til en så god miks av lag og aldersgrupper som det er praktisk mulig med hensyn til tid og avstander. På lørdag vil vi på nytt sette oss ned med spilleplan og kart, for å avgjøre hvilke sluttspillskamper som vises. Dersom favorittlaget ditt ikke er blant de 18 kampene som vises i innledende runder, kan det fort hende at laget blir vist når sluttspillet starter. Vi håper på å klare å nå rundt 30 kamper totalt i løpet av turneringen. Alt avhenger av hvor kampene blir plassert tidsmessig og geografisk, sier Eliassen.

Her er sendingene

(Du må være abonnent for å følge sendingene).