Kjersti (27) hadde ikke ord: - Jeg er enda skjelven

VINNEREN: Kjersti Binh Hegna (27) er årets vinner av Varangerfestivalens hjemmekonsert. hun har ikke ord for hva dette betyr for henne, og gleder seg enormt mye. Her nyter hun gleden sammen med sønnen Mads Philip (2).

VINNEREN: Kjersti Binh Hegna (27) er årets vinner av Varangerfestivalens hjemmekonsert. hun har ikke ord for hva dette betyr for henne, og gleder seg enormt mye. Her nyter hun gleden sammen med sønnen Mads Philip (2). Foto:

Vinneren av "Hjemme hos-konserten" til Varangerfestivalen er kåret, og Kjersti Binh Hegna (27) vet ikke hva hun skal si.

DEL

– Jeg ble utrolig glad og visste ikke hva jeg skulle si da jeg fikk beskjeden i dag, sier jenta ivrig.

Kjersti Binh Hegna (27) er fra Vadsø, men bor i Oslo hvor hun for tiden har sommerjobb i avisen Dagens Næringsliv (DN).

– Jeg kunne jo ikke springe rundt der å rope, men det var veldig euforisk. Jeg er enda skjelven, jubler hun til iFinnmark som har fått en skjermdump fra hennes kompis, som viser hvor glad Hegna ble torsdag ettermiddag.

LES HER: Husker du hagekonserten i 2014? Nå kan det bli din tur!

– Det beste i år

«Reiser endelig hjem, og skal nyte hele Varangerfestivalen sammen med familie og gode venna. Hadde vært ubeskrivelig magisk å få oppleve Ingeborg Oktober spille helt ytterst ute i Ytrebyen, mellom blåbær og fjærestein. Musikken hennes hjelper mæ å puste når livet blir litt for stort og skummelt, så skulle noen fått spille i hagen æ vokste opp i, måtte det ha blitt ho.»

Dette var begrunnelsen Henga sendte inn til konkurransen, og som gjorde henne til årets vinner.

– Dette er helt klart det beste som har skjedd i år! Jeg hadde jo nylig bursdag også, å kunne ikke fått en bedre gave, forteller Henga som enda ikke har landet på føttene etter nyheten og fortsetter:

– Jeg meldte meg på fordi musikken til Ingebord Oktober har betydd så mye for meg de siste to årene. Til konserten ser jeg mest fram til å se masse folk kose seg i hagen, og bare nyte å se henne stå der å opptre, uansett om det er sol, regn eller sterk kuling tror jeg dette blir kjempebra!

Pappaen til Kjersti, Audun Hegna, er en stor kulturpersonlighet og skal selv spille på festivalen.

– Kjenner jeg han rett, går han nok rundt i hagen nå for å finne ut hvor det er best å ha konserten, ler hun og legger til at det er i barndomshjemmet hos mor og far konserten skal være.

– Hagen er like i fjæra, så det blir vakkert vil jeg tro, at vi samtidig med musikken kan få utsikten mot havet, forteller Kjersti nesten drømmende.

Sammen med seg skal hun blant annet ha med sønnen Mads Philip på 2 år.

– Det blir artig å se om han klarer å være stille under konserten, sier Hegna lurt.

En visesanger

Ingeborg Oktober som er artisten under årets hjemmekonsert, heter egentlig Ingeborg Schistad Tiltvik og kommer fra Hamarøy i Nordland. Hun har drevet med musikk i mange år, og forteller om den første låten hun skrev.

– Jeg var 8 år, og hadde sett Melodi Grand Prix junior, jeg syntes det så veldig gøy ut. Der ville jeg delta, og begynte å skrive. Så er det jo slik at når man er liten, så har man visse ideer om hva en sang skal inneholde. Det jeg kan huske fra sangen er noe sånt som «Du og jeg, sammen på vår vei», ler hun.

INGEBORG OKTOBER: Denne artisten er en prisvinnende visesanger. Hun har holdt konserter landet rundt, og nå kommer hun nok en gang til Vadsø. Bildet er tatt på årets Trænafestival.

INGEBORG OKTOBER: Denne artisten er en prisvinnende visesanger. Hun har holdt konserter landet rundt, og nå kommer hun nok en gang til Vadsø. Bildet er tatt på årets Trænafestival. Foto:

Etter ytterligere fire år holdt Ingeborg som tolvåring sin første konsert, og som sekstenåring begynte hun å satse seriøst.

– I starten var jeg litt fram og tilbake mellom norsk og engelsk. Men det føltes mer naturlig på norsk, og på egen dialekt. Flere av tekstene blir mer personlig da. Mange artister unngår norsk fordi det kan bli alt for personlig. Du kan sammenligne det med når man gikk på barneskolen og sa «I love you» i stedet for «glad i deg». Det føltes ikke like skummelt, sier hun.

Artikkeltags