Gå til sidens hovedinnhold

Kjenner du noen som står på for andre: – Nå lanserer vi ny spalte

Trond Ivar Lunga og Mitt Hammerfest er på søken etter de som stiller opp, bidrar og gir av seg selv for andre.

(MittHammerfest)

– Vi ønsker å hedre folk som gjør fine ting for andre. Gjennom denne serien håper vi at folk blir flinkere til å fremsnakke hverandre, sier Lunga. Han hadde sin første sak på trykk 2. juli i 1990. Og i løpet av sine mange år som journalist har hammerfestingen sett mange ildsjeler som fortjener ros.

Spalten «Helgens Medmenneske» er inspirert av det Lunga opplever som et positivt giv i sosiale medier.

– Det har stadig dukket opp nye sider hvor folk framsnakker hverandre. Det er hva jeg opplever som mest positivt med Facebook. Ellers er det mye jeg kunne vært foruten.

Lunga har ledet arbeidet med Mitt Hammerfest i tre år, etter at den ble lansert på papir i 2018. Før jul ble avisa digital med egen nettside på mitthammerfest.no.

Ta kontakt på tips@mitthammerfest.no dersom du vet om noen som kan være med i spalten.

LES OGSÅ: Tips oss

Søker kandidater

– Som avis ønsker vi å være en forkjemper for et varmere og bedre samfunn, sier Lunga som er nyhetsleder for satsingen med en egen lokalavis for Hammerfestregionen.

– Jeg vet at det finnes mange gode medmennesker i Hammerfest, og før jul ønsket vi å hedre folk med en kake bakt av Elena Andreeva. Via iFinnmark sin facebookside ba vi folk om å nominere kandidater som fortjente oppmerksomhet i en travel førjulstid.

Responsen var enorm, og derfor tar Mitt Hammerfest steget videre og lanserer spalten «Helgens Medmenneske».

LES HER: Stjerne hele året: – Ingen er som byens godhjerta sjåfør Ulf

– Jeg håper gjennom denne serien at folk blir flinkere å framsnakke hverandre på sosiale medier, og tenke seg godt om før man skriver noe som kan såre andre mennesker.

Samfunnsoppdraget

– Vi ønsker jo å dra ut for å treffe folk. I Hammerfest bor det 11.000 mennesker, det betyr at det finnes potensielt 11.000 historier, sier nyhetslederen i Mitt Hammerfest. For Lunga mener at alle har en historie å fortelle.

Samtidig påpeker han at en avis skal gjenspeile hele samfunnet, og ta samfunnsoppdraget på alvor.

LES HER: Victoria (15) blir hetset av voksne på sosiale medier: – Det er jævlig, men verdt det

– Som avis tar vi selvsagt samfunnsoppdraget på høyest alvor, og setter et kritisk søkelys på maktapparatet. Men jeg synes også det er viktig som avis å spre positivitet. Jeg ønsker at folk skal få en god følelse når man leser lokalavisa.

Kommentarer til denne saken