SISTE: Kiteren ble klokken 21:08 mandag meldt funnet

---------

En mannlig kiter i 50-årene kom bort fra følget sitt ved Stjernevann på Kongsfjordfjellet mandag ettermiddag. Politiet fikk inn melding klokken kvart på fem.

Den savnede er finsk statsborger, og var ifølge med andre turister.

– Det er veldig dårlig telefondekning på stedet. Siste observasjon var ved Stjernevann, sier politiets operasjonsleder Stein Kristian Hansen til iFinnmark.

– Hva betyr været for leteaksjonen?

– Det gjør det mer utfordrende. Sist jeg sjekket lå vinden på 25 m/s fra nord. Per nå er det ikke mulig å sette inn Sea King-redningshelikopter, svarer Hansen.

Redningsmannskapene forsøker nå å komme seg opp til fjellet for å etablere en observasjonspost. Politiet har ikke mottatt GPS-signaler fra mannen. Den savnede er i 50-årene, ikke 30-årene som tidligere meldt.

– Været er vanvittig. Det er såvidt de ser hånden foran seg når de kjører, sa Hansen klokken 19:15 da politiet var på vei.

Klokken halv ni melder politiet at de er på stedet, men været er for dårlig til å sette i gang med søk.

Operatør Frode Iversen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge sier snøfokken langs bakken vil hindre redningshelikopteret i å jobbe på sikkert og fornuftig vis.

– Den lokale redningssentralen har satt inn ressursene de finner. Vi har ikke ressurser som kan brukes fornuftig nå, sier Iversen.

Ifølge yr.no skal det snø og blåse liten storm på Båtsfjordfjellet rundt klokken 19:00, og sterk kuling utover kvelden. Vadsø Røde Kors er på vei til stedet for å bistå.

– Vi kjører til et fornuftig sted, og venter på bedre vær. Det er det eneste vi kan gjøre nå, sier leder Ole Stian Søyseth.