Gå til sidens hovedinnhold

Nominert til årets kommuneprofil

Artikkelen er over 4 år gammel

– Dette er veldig hyggelig, men jeg vil dele det med befolkningen og det forrige regimet som tok ansvar da Norge var i en krisesituasjon.

Slik kommenterer Sør-Varangerordfører Rune Rafaelsen overfor KommunalRapport når han får vite at han er nominert til Årets kommuneprofil.

Det er Kommunal Rapports lesere som har foreslått kandidater. Ifølge kriteriene skal ordførerprisen gå til «en ordfører i en kommune eller en fylkeskommune som har utmerket seg i løpet av dette året. Han eller hun må ha vist politisk lederskap utenom det vanlige; startet en viktig debatt, taklet en vanskelig situasjon godt, drevet fram en viktig politisk beslutning, utviklet lokalsamfunnet, styrket kommunens omdømme.»

Juryen sier dette om Rune Rafaelsen:

«Han overtok som ordfører i oktober, rett etter at den mest intense flyktningstrømmen kom over grensa på Storskog. Over 5.500 flyktninger kom fra Russland til Norge og Sør-Varanger kommune, som selv har 10.000 innbyggere. Rafaelsen har vært en tydelig stemme for kommunen. Han har vært målbærer av et verdibasert syn som har vært viktig i debatten. Rafaelsen tok et nasjonalt ansvar og taklet flyktningkrisen i en liten kommune. Han har taklet en vanskelig situasjon godt, også i lys av at han siden har gjort det en ordfører bør gjøre, for eksempel når hjørnesteinsbedriften går konkurs og 400 står uten jobb.»

Kommentarer til denne saken