Slik vil vennene hjelpe Pim og sønnen videre: - Vi vil vise riktig vei for dem, så de kommer til himmelen

SAMLING: Thaimiljøet har organisert to seremonier i Kirkenes denne helgen. Den ene på Kirkenes skole, hvor tolv år gamle Petchngam gikk.

SAMLING: Thaimiljøet har organisert to seremonier i Kirkenes denne helgen. Den ene på Kirkenes skole, hvor tolv år gamle Petchngam gikk. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Drapsofrene ble minnet under en seremoni på Kirkenes skole lørdag.

DEL

– Etter det tragiske som skjedde med Pim og Belt, vil vi vise riktig vei for dem, så de kommer til himmelen, sier Duang Persen til iFinnmark.

Hun var med på organiseringen av lørdagens seremoni. To buddhistiske munker ledet omtrent 30 frammøtte gjennom en messe.

Pimsiri «Pim» Songngam (37) og hennes 12 år gamle sønn Petchngam «Bel» Songngam ble skutt og drept i Kirkenes natt til mandag den 29 august. Songngams 59 år gamle norske ektemann er siktet for drapene.

LES OGSÅ: Drapsofrenes familie takker for all lokal hjelp: – Vi vil ha rettferdighet for de avdøde

Thaimiljøet i Kirkenes holdt ifølge Persen en seremoni fredag i huset hvor ofrene bodde, men ikke i samme etasje som drapet fant sted. Munkene og noen av ofrenes venner deltok.

Ofrene ble denne uken kremert i Thailand. Persen sier seremoniene i Kirkenes er for å skape litt glede lokalt, og ønske Pimsiri og Petchngam lykke til videre.

LES OGSÅ: Siktet 59-åring har skriftlig erkjent dobbeltdrap: – Han er dypt ulykkelig, sier forsvareren

Artikkeltags