Hætta sender drapssaken til spesialenheten

Politimester Ellen Katrine Hætta ved Finnmark politidistrikt.

Politimester Ellen Katrine Hætta ved Finnmark politidistrikt.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Politimesteren i Finnmark har besluttet å oversende politiets håndtering og kontakt med drepte Pimsiri Songngam (37) til Spesialenheten for politisaker. Det melder Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

LES OGSÅ: Petchngam (12) og Pimsiri Songngam (37) ble skutt og drept

- Ut fra situasjonen og de spørsmålene som er reist rundt politiets kontakt med 37-åringen i forkant av drapet, har jeg funnet at det riktig å sende saken over til Spesialenheten for politisaker, på eget initiativ. Det er nødvendig å få belyst om politiet har håndtert situasjonen på en riktig måte, og om vi har gjort nok for å forstå situasjonen i vår kontakt med kvinnen, sier politimester Ellen Katrine Hætta ved Finnmark politidistrikt i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Familien i Thailand er knust etter tragedien – jobber med å skaffe seg visum

LES OGSÅ: Samler inn penger slik at de avdøde kan sendes hjem til Thailand

Videre skriver hun at det er viktig at politiet møter folk på en måte som gjør at de klarer å fange opp og vurdere mulige trusselsituasjoner.

- Vi har de siste årene økt fokus mot vold i nære relasjoner og innføringen av SARA-metodikken for å kunne vurdere risiko og sette inn tiltak. Finnmark politidistrikt har jobbet mye med å øke oppmerksomheten rundt vold generelt og spesielt i nære relasjoner. Vi har vært opptatt av å senke terskelen for å snakke om vold og motivere folk til å sette grenser, sier hun i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Kommuneoverlege: – Viktig at barna får snakket ut om tragedien

LES OGSÅ: – Politiet må gripe akutt inn hver gang de mistenker familievold

Hun mener at det i denne situasjonen er viktig både for politiet og samfunnet å få en uavhengig vurdering fra Spesialenheten i forhold til politiets håndtering av møtet med 37-åringen.

LES OGSÅ: Blir berørt av å jobbe med barnedrapssak: – Det er tragisk når et barn blir drept

Dobbeltdrapene i Kirkenes

Pimsiri Songngam (37) og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam ble skutt og drept i Kirkenes natt til mandag.

Songngams 59 år gamle norske ektemann er siktet for drapene. Han ligger på Ullevål sykehus i Oslo med alvorlige skuddskader. Politiet tror han forsøkte å begå selvmord etter å ha drept kona og stesønnen.

Ifølge NRK har politiet funnet en hagle i leiligheten som de mener er drapsvåpenet, og som kan tilhøre den siktede ektemannen.

Kvinnen var norsk statsborger med thailandsk opprinnelse. Hun kom til Norge for tre år siden.

Fredag før drapet oppsøkte hun krisesenteret i kommunen fordi hun ønsket å forlate mannen. Hun skulle flytte på krisesenteret den påfølgende tirsdagen.

Hun oppsøkte samme dag politiet for å spørre om et forvaltningsvedtak knyttet til sønnens oppholdstillatelse ved samlivsbrudd. Hun opplyste da at hun skulle flytte på krisesenter.

Politiet har i etterkant fått kritikk for å ikke ha forstått alvoret i saken og for ikke å ha benyttet et pålagt verktøy for risikovurdering i partnervoldssaker (SARA) for å vurdere hvor stor risikoen var for kvinnen i saken.

Artikkeltags