Gå til sidens hovedinnhold

Filmer fra nord er med å løfte kinobesøket til nye høyder

Artikkelen er over 4 år gammel

«Ishavsblod» og «Sameblod» fyller kinosetene i Alta.

Kinosjefen i Alta, Kjell Gundersen, hadde ikke regnet med at «Sameblod» ville bli en vinner i Alta, og derfor hadde de satt den opp i sal tre, men etter noen få visninger skjønte han at den ble vist i feil sal.

– Besøket på «Sameblod» har overrasket meg litt. Vi måtte flytte visningene av den fra sal tre til sal to på grunn av et veldig høyt besøk, forteller Gundersen, som videre opplyser at den samiske filmen er den tredje mest sette filmen i mars med sine 434 løste billetter på 13 visninger.

Lokal helt

«Ishavsblod» er en annen lokal film som har trukket mange til kinosalen. Dokumentarfilmen om altaværingen Bjørne Kvernmo på selfangst på Vestisen har også vært med å løfte besøkstallet i Alta.

– På de syv første visningene av «Ishavsblod» så har vi hatt 247 besøk. Så det er også et rimelig bra besøk på den, sier kinosjefen.

Etter forrige helg hadde totalt 13.019 sett «Sameblod», mens 3.886 hadde sett «Ishavsblod» i Norge. Det plasser filmene på henholdsvis 12. og 13. plass på kinotoppen sist helg. Kjøllefjordingen Gørild Mauseth sin film, «Karina & I» er sett av 2.583.

LES OGSÅ: Disse UKM-erne gikk videre til landsfestivalen

Kabal som må gå opp

Kjell Gundersen ønsker å vise «Sameblod» og «Ishavsblod» i neste uke, men det avhenger av besøkene filmene får framover.

– Problemet er at vi får inn mange nye filmer, og vi har en jobb med å få programmert programmet. Vi skal prøve å ha dem på programmet i neste uke, og det kan hende at de går annenhver dag. Så folk må bare følge med på programmet. Fortsetter det gode besøket må vi se an hvordan programmet blir, opplyser kinosjefen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Sterk sesongstart

Det er svært gode besøkstall som Kjell Gundersen og hans kollegaer kan glede seg over så langt i 2017. Totalt var det 11.662 som løste billett i perioden januar-februar i 2016. Foreløpig i 2017 er det 11.650 som har besøkt kinoen.

– Fra i dag og ut måneden ligger vi over budsjett når det gjelder besøk. I mars i 2016 i dette tidsrommet var det 2.022 som besøkte kinoen, mens det i samme periode i år er 3.400 besøk. De lokale filmene får dermed flere på kino, og det ser ut til at det blir nok et godt kinoår.   

LES OGSÅ: Benedicte har sydd sammen en tidagers vinterfestival

Kommentarer til denne saken