Gå til sidens hovedinnhold

Kim var fire år da han bla sendt på barnehjem. Nå er han med i TV 2-program for å finne sine biologiske foreldre

Artikkelen er over 2 år gammel

– Man viser seg jo fra en sårbar side på nasjonalt fjernsyn.

Onsdag kl. 20.00 sender TV 2 program nummer tre i den sjette sesongen av «Sporløs». Her hjelper TV 2 og programleder Geir Fredriksen nordmenn å lete etter slektninger, nære og kjære som de har mistet kontakten med, eller på en eller annen måte kommet bort fra gjennom årenes løp. Jakten kan starte med kun noen få håndfaste spor, som et navn eller kanskje et minne fra fortiden.

I førstkommende program møter vi Kim Ivanowitz fra Alta. Kim har ingen minner fra barndommen i Korea, men vet at den betyr mye. Han bodde de første årene av livet med sine biologiske foreldre i Sør-Korea. Da Kim var fire år ble han sendt på barnehjem. I voksen alder har Kim hatt mange spørsmål, ett av dem: Hvordan klarte foreldrene å adoptere ham bort etter at de hadde levd sammen så lenge?

– Det har vært en følelsemessig berg og dal-bane, men det har vært fantastisk å få oppleve fødelandet mitt. Menneskene, maten og kulturene. Kanskje er jeg litt inhabil, men dette er et land som flere burde fått sett. Bare menneskene, hvor hyggelig og høflig de var, og hvor rent og pent det var, sier Ivanowitz til iFinnmark.

Gjorde inntrykk

Han har sett episoden som vises onsdag sammen med de andre deltagerne i Oslo tidligere. Da kom det noen tårer, og han regner med episoden onsdag også kommer til å gjøre inntrykk.

– Det blir nok det samme nå igjen. Det blir rart å se seg selv på TV. Man viser seg jo fra en sårbar side på nasjonalt fjernsyn. Jeg lyger hvis jeg sier at jeg ikke er spent. Det å brette seg ut på denne måten, og vise seg fra den sårbare siden ... Alle sier at det er naturlig, men jeg er ikke vant til å gråte, forteller han.

Kommentarer til denne saken