Ser frem til sammenslåingen av Troms og Finnmark

VIL HA SAMMENSLÅING: Johan Vasara, ordfører i Kautokeino.

VIL HA SAMMENSLÅING: Johan Vasara, ordfører i Kautokeino.

Artikkelen er over 1 år gammel

Både tidligere og nåværende ordfører i Kautokeino har tro på at de politiske stemmene fra kommunen vil komme tydeligere frem i den nye regionen

DEL

– Jeg har sansen for den retorikken til dem i Troms, de er tydelig på at i må tenke som en region som helhet, sier ordfører i Kautokeino, Johan Vasara til NRK.

Han mener at kampen om bedre infrastruktur i kommunen drukner i den politiske konflikten mellom Alta og Hammerfest.

Tidligere ordfører, Klemet Erlend Hætta forteller til kanalen at han er lei av å ikke bli prioritert på fylkestinget, og mener det er en politisk skandale at det ikke har kommet på plass en flystripe i Kautokeino.

Ordfører i Kvænangen kommune, Eirik Losnegård Mevik (Ap) støtter de to politikerne.

– Vi er den kommunen som ligger lengst unna Tromsø, men allikevel er Troms fylkeskommune veldig gode på samarbeid, påpeker han.

I tillegg peker han på at de har flere kompetansemiljøer som løfter mindre kommuner som Kvænangen. Han ser frem til samarbeid og god politikk for hele fylket.

– Vi må tenke på de positive sidene, og for all del ikke ende opp med å bli en slags kamp mellom Troms og Finnmark. Tenk for eksempel det reiselivsfylket vi kommer til å bli, jeg har troen på det her, avslutter han.

Artikkeltags