Altaposten skriver at lensmannen Klemet Klemetsen i Kautokeino ble etterforsket av spesialenheten. Det etter den utrolige tilfeldigheten da Klemetsen ved en loddtrekning trakk seg selv, og vant en snøscooter verdsatt til 140.000 kroner.

Loddtrekningen fant sted i 2016, da butikksjef Kristin Berntsen ved Coop Extra ledet trekningen sammen med to vitner. I tillegg hadde lensmann Klemet K. Klemetsen til oppgave å trekke én kvittering opp. Personen som hadde signert på denne, ville bli vinneren av en ny snøscooter av modell Ski Doo Renegade 900 ACE til en verdi av 137.600 kroner.

Ut av en kasse med flere tusen kvitteringer rotet til flere ganger, trakk lensmannen vinnerkvitteringen, ga den til butikksjefen uåpnet. På den var det lensmannens eget navn og nummer. Han hadde trukket sin egen kvittering.

– Det er helt utrolig og nesten ufattelig tilfeldig, sa både lensmannen og butikksjef Kristin Berntsen.

Fikk vite etterpå

Altaposten melder at Klemetsen visste ikke selv at han var under etterforskning av spesialenheten før etter saken ble henlagt.

– Jeg visste ikke om anmeldelsen og har ikke fått noen beskjed fra Finnmark politidistrikt om denne saken, sa lensmannen til Altaposten.

Klemetsen stiller seg også spørrende til om det er etter boka, og sier til avisen at han er betenkt over at Finnmark politidistrikt ikke har gjort han oppmerksom på at han er blitt etterforsket.

Ville blitt varslet

Til Altaposten har fungerende lensmann i Alta, Steinar Aas Andersen forklart at det er ikke automatikk i at ansatte i politiet blir varslet, dersom det settes i gang en etterforskning.

– Hvis det hadde blitt etterforskning i denne saken og Klemet Klemetsen skulle avhøres, så ville han blitt varslet, men ikke automatisk ellers, sier Andersen til Altaposten.

Fant ikke rimelig grunn

Det ble ikke startet opp en etterforskning, etter at Spesialenheten gikk gjennom videoen den anonyme anmelderen henviste til da hen hevdet at det var begått uregelmessigheter under trekningen.

«Spesialenheten kunne ikke se av videoen at det var uregelmessigheter ved trekningen. Spesialenheten fant ikke rimelig grunn til å iverksette etterforskning da det ikke var sannsynlig at det fra politiets side var opptrådt på et vis som kunne lede til straffansvar», skriver Altaposten.