Gå til sidens hovedinnhold

Bevilger 300.000 kroner til nye stoler

Artikkelen er over 4 år gammel

Sametingsrådet bevilger 300.000 kroner til innkjøp av stoler til teatersalen som Beaivváš sámi nášunálteáhter bruker som sin hovedscene, i Kautokeino kommunes kulturhus.

Stolene i teatersalen på kulturhuset som Beaivváš sámi bruker som sin hovedscene, er i en så dårlig forfatning at det er behov for utskiftinger.

Hovedverneombudet i Kautokeino kommune fant muggsopp og råte i kulturhuset og Arbeidstilsynet stengte lokalene i juni 2016.

Etter dette har kommunen utbedret noe av dette slik at Beivváš kan bruke selve teatersalen, men stolenes dårlige forfattning gjør at salen ikke er tilstrekkelig egnet for publikum. Denne situasjonen gjør at arbeidssituasjonen til teaterets medarbeidere ikke er optimal, og heller ikke for publikum.

– Sametinget jobber for å få et nytt teaterbygg til Beaivváš sámi nášunálteáhter. Nye stoler til den nåværende teatersalen vil kunne skape forbedrede arbeidsvilkår for det samiske nasjonalteateret, det samiske samfunnet i Kautokeino, samt publikum som vil besøke teateret, sier sametingsråd Henrik Olsen (NSR).

 

Kommentarer til denne saken