Ny NM-rekord – før start

FART PÅ VANN: Til helgenb blir det fart på elva i Kautokeino under NM i vanncross.

FART PÅ VANN: Til helgenb blir det fart på elva i Kautokeino under NM i vanncross. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til helgen er det rekorddeltakelse under NM i vanncross i Kautokeino.

DEL

Alle favorittene er på plass når det til helgen er NM i vanncross i Kautokeino – inklusive finnmarkingene Morten Blien fra Tana, Joachim Olsen fra Karasjok og Kautokeinos egen Niillas Jovnna Länsman.

I tillegg er det veldig mange andre gode påmeldte kjørere, og spesielt mange fra Finland, ifølge arrangørene.

Ny rekord

Ifølge en pressemelding fra arrangørene Kautokeino Motorklubb var det onsdag hele 79 påmeldte til NM i vanncross og drag. Vanncross arrangeres lørdag og drag søndag, samt mekanikerklassen i vanncross også søndag.

Antallet påmeldte gjør ifølge arrangørene vanndraget til et av de aller største i Nord-Skandinavia i år og til fykets største motorsportsarrangement i år.

– Vi i Kautokeino motorklubb er selvsagt meget glade og fornøyde. Dette er over all forventning og mange flere enn vi hadde tenkt oss. Faktisk så er dette rekordstor deltakelse for vanndraget, og man må se langt ned på 2000-tallet for å se slike tall, eller nesten slike tall, står det å lese i pressemeldingen.

NM begge dager

Det skal kjøres oval vanncross på lørdagen, mens søndagen altså er satt av til drag. Det kåres norgesmestre i begge grener og i fem klasser.

I tillegg er det mulighet for den vanlige mann i gata å delta i rookie-/mekanikercross, som går til slutt på søndagen. Det vil også ifølge pressemeldingen bli et spennende og spektakulært pauseshow å se for publikum som kommer for å se på fartsfesten.

10.000 kroner

Førstepremiene er på 10.000 kroner, og kan ifølge arrangørene være årsaken til pågangen. I skal Kautokeino motorklubb nå være eneste offisielle arrangør av vanndag i landet.

På kvelden blir det offisielle premieseremonier og afterdrag på Alfreds Kro, der Jovsset Biera Buljo AKA Čezá underholder med blant andre Jan Ole Hermansen som gjesteartist.

Artikkeltags