Ringte politiet to ganger og varslet om mulig fyllekjører, men ingen rykket ut: – Måtte følge han inn i Finland og varsle all motgående trafikk

MÅTTE GELEIDE MULIG FYLLEKJØRER: En bilist som benyttet hele veibanen og kjørte sikk-sakk måtte geleides inn i Finland av Amund Peder Teigmo. Han ringte politiet to ganger, men ingen kom.

MÅTTE GELEIDE MULIG FYLLEKJØRER: En bilist som benyttet hele veibanen og kjørte sikk-sakk måtte geleides inn i Finland av Amund Peder Teigmo. Han ringte politiet to ganger, men ingen kom. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Slik jeg ser det bør folk belage seg på å passe på seg selv og danne borgerverngrupper.

DEL

Amund Peder Teigmo fikk en lite hyggelig opplevelse fredag kveld. Da han var på vei hjem til Karasjok så han en finskregistrert bil som kjørte svært uforsvarlig.

– Den brukte hele veien og kjørte sikk-sakk. Vi kjørte til slutt forbi bilen og varslet politiet om mulig fyllekjøring. De kom ikke, sier Teigmo til iFinnmark.

– Må danne borgerverngrupper

Han tror heller ikke politiet varslet tolla.

– Vi guidet bilen helt til Finland og varslet motgående trafikk hele veien med fjernlys. Han lå og kjørte i 40 kilometer i timen. Vi ringte ytterligere en gang til politiet, hadde de kommet hadde det ikke vært noe problem å nå dem igjen, sier Teigmo, som også er lokalpolitiker i Karasjok og lege.

– Hvilken tilbakemelding fikk du fra politiet?

– Jeg fikk ingen klar beskjed, men fikk en tydelig følelse av at det ikke fantes politi her. Det er vel nærpolitireformen, eller fjernpolitireformen. Slik jeg ser det bør folk belage seg på å passe på seg selv og danne borgerverngrupper, sier bilisten.

– Skjulte ansiktet

Han mener det er høyst kritikkverdig at politiet ikke agerte.

– Det bør være slik at de forebygger og tar vare på folks liv og helse. Fyllekjøring har jeg ingenting til overs for. Vi fulgte han til Finland, så kjørte vi ikke lengre, sier Teigmo.

Han sier sjåføren i bilen skjulte ansiktet sitt da de kjørte forbi.

– Kompisen min har video av kjøringen, men jeg regner med at politiet sikkert ikke er interessert, sier han.

– Dersom det ikke var politi her i Karasjok er det dypt kritikkverdig, fastholder han.

Kan ikke bekrefte

Politiets operasjonssentral i Finnmark vil ikke bekrefte eller avkrefte om det er politi i Karasjok fredag kveld.

– Vi går ikke ut og varsler i media hvor vi har ressurser og ikke har ressurser, sier operasjonsleder Ann Rigmor Søderholm.

Operasjonslederen forteller at de varslet finsk politi da de fikk melding om at bilen kjørte i retning Finland. Hun henviser videre til oppdragsleder Bjørn Gunnar Johnsen som forteller:

– Det stemmer ikke at vi ikke har agert. Vi har forsøkt de numrene vi har til disposisjon. Men noen ganger er det sånn at man ikke får tak i folk.

Han forteller videre at tollstasjonen, som de ikke fikk tak i, eller finsk politi var nærmeste mulighet.

– Vi har forsøkt så godt vi kan med de midlene vi disponerer, sier Johnsen.

Oppdragslederen forteller at de selvsagt er interessert i å få video av den nevnte bilen.

Artikkeltags