Gå til sidens hovedinnhold

Arnar og moren saksøker kommunen

Artikkelen er over 3 år gammel

Og ordfører Svein Atle Somby (Ap) er enig.

Arnar Vuolab Jørgensen fra Brennpunkt-dokumentaren om mobbing i Karasjok skole, vil sammen med mamma Ann Mary Vuolab saksøke kommunen og skoleledelsen for uansvarlig ledelse.

– Jeg er ikke ferdig med den saken. Jeg akter å anmelde Karasjok kommune. Det er ikke tomme trusler, for jeg kommer til å gå i rettssak mot Karasjok kommune, for det har ødelagt så mye. Det har faktisk ødelagt to liv, sa Ann Mary om seg selv og sønnen i et radiointervju med NRK på torsdag.

– Kommunen har ikke bedt om unnskyldning, jeg har ikke hørt noe som helst. Jeg synes det er forferdelig at de holder på med sånt og at de viser sitt sanne ansikt på den måten.

– Skal ikke fraskrive oss ansvar

Ordfører i Karasjok, Svein Atle Somby (Ap) sa i samme radiointervju at han ble veldig lei seg da han så dokumentaren.

– Jeg tenker at sånt skal ikke skje. Vi som skole er ansvarlig og vi skal ikke fraskrive oss noe ansvar, sa han.

Somby sa også at familien har full rett til å saksøke. – Jeg tenker at hvis det hjelper så er det det riktige å gjøre. Da blir i hvert fall hele saken behandlet på nytt igjen.

Både mor og sønn har lagt merke til at Brennpunkt-dokumentaren har fått oppmerksomhet.

– Det har jeg lagt merke til, og jeg håper at det gir mer åpenhet for de som blir mobba og de som mobber. At de skal kunne komme ut og fortelle at ja, jeg mobber, eller min sønn mobber. Min datter mobber eller min sønn mobbes. Det er så viktig at de tør å gå ut. Om jeg turte så må de og tørre, sa Ann Mary.

Fått mange meldinger

Arnar har i tillegg fått mange meldinger fra innbyggere i Karasjok som kjenner seg igjen i historien hans.

– Jeg har fått en god del meldinger fra karasjok, fra både ungdom og folk på min alder og folk som er eldre enn meg, og jeg har ikke sett noe negativt, det har vært bare positivt så langt.

Selv fikk Arnar melding fra ordføreren etter dokumentaren.

– Jeg fikk en melding og han ba unnskyldning for det jeg har vært gjennom i Karasjok. Men jeg føler liksom ikke at jeg har fått en unnskyldning fra resten, og fra skolen, det er sånn det føles, sa han.

Arnar bekreftet også at kommunen må ta lovnaden om saksøking på alvor.

– Jeg kjenner mora mi, og hun pleier ikke å komme med tomme trusler.

 

Kommentarer til denne saken