Det forteller Renathe Aspeli Simonsen fra Karasjok til iFinnmark.

NRK Sápmi omtalte saken først.

Sammen med mannen Ørjan Simonsen og sønnene på 17,5 og 14 år er hun på ferie i Lambi som er et tettsted en kilometer utenfor den greske ferieøyen Kos. Et annet par fra Karasjok med sønnen på 19 er også på ferie på samme sted.

LES OGSÅ: Kraftig jordskjelv ved gresk ferieparadis - nordmann hardt skadd 

– Kopper og kar ramlet ut av skapet i leiligheten vår, ramlet i golvet, og knuste. Vi fikk på oss noen klær i full fart og kom oss ut på gata fra hotellet. Vi ble bedt om å holde oss unna bygninger.

De bor på leilighetshotellet Aegean Blue, og her er det snakk om mindre synlige ødeleggelser.

– Jeg er litt redd

– Jeg ser litt sprekker i enkelte bygninger. Her er steiner og murpuss på gatene, og knust glass strødd utover. I lokalbutikken er alt endevendt!

Simonsen sier de foreløpig ikke har hørt noe fra reiseoperatøren Apollo.

– Militære kjørte rundt i natt og hørte om vi hadde mat og vann. Vi har sovet på solsenger, luftmadrasser og med pledd. Nå sitter vi og drikker brus og avventer situasjonen. Jeg er litt redd. Like før du ringte, gikk det et etterskjelv, forteller Simonsen til iFinnmark.

(Saken fortsetter under bildet)

– Vi er vant til storm og snøfokk

Hun sier hun er ambivalent til om hun vil fortsette ferien.

– Her er kjempefint, men jordskjelv er skummelt. Vi er vant til storm og snøfokk, men ikke jordskjelv. Vi er også uten vann på hotellrommet, så det blir uholdbart å ikke kunne dusje i denne varmen. Men som sagt, vi har ennå ikke hatt kontakt med reisebyrået, for å avklare hva som skjer, sier hun.

Kollapset

Fredag formiddag har familen beveget seg mot Kos. Renathe Aspeli Simonsen har sendt to bilder til iFinnmark, som viser at gamle bygninger står, mens nye bygninger vegg i vegg, som ikke er bygget jordskjelvsikre, har kollapset.