Gå til sidens hovedinnhold

Gunn Kirsti fikk sjokk da hun så hva som manglet på treet: – Alt mulig man skal gjøre seg til kjeltring for

Artikkelen er over 3 år gammel

Noen har hogget ned tretoppen fra grana i Gunn Kirsti Baltos hage. – Sikkert noen som har ønsket seg et fint juletre, sier hun.

Onsdag morgen oppdaget Gunn Kirsti Balto at det var noe som manglet: Den ellers store og flotte grana på eiendommen så litt «bar» ut.

– Jeg ble helt sjokkert: At det kan mangle en tretopp. En ting er hvis folk stjeler biler og løsøre, men noe som faktisk står på rot; det var noe nytt.

Var et nydelig tre

Treet står på hennes eiendom i Stuorraluohkka i Karasjok. Hun mener tretoppen må ha blitt borte løpet av tirsdag.

– Det er sikkert noen som har ønsket seg et fint juletre, sier hun.

Og legger til:

– Alt mulig man skal gjøre seg til kjeltring for, sier hun.

Hun ler høylytt og tar det hele med godt humør. Selv har hun aldri hørt om andre tilfeller der noen har stjålet en tretopp fra annen manns eiendom.

«Nå tror jeg ikke mine egne øyne!», skriver hun på Facebook.

Må tas ned

Treet er ikke lenger fint der det står uten tretopp. Grana blir nok etter hvert tatt helt bort, ifølge Balto.

– Det var et veldig fint tre, eneste grana på tomta. Om jeg blir å anmelde? Nei, det er vel umulig å etterforske. Man kan jo ikke gå hjem til folk å undersøke, sier hun.

Ikke vanlig

Tyveri av trær fra annen manns eiendom er noe politiet kjenner til at kan skje, men det er sjeldent at trær fra noen hage blir tatt. Det opplyser politiets operasjonsleder Jan-Arne Pettersen ved politiets operasjonssentral i Finnmark politidistrikt.

– Vi får melding fra tid til annen om at noen henter seg hjem et juletre fra en annen manns grunn, men jeg har ikke tall på det, sier han.

 

... Men har skjedd før

Tyveri av grantrær fra noen hage har likevel skjedd før. I 2013 fant Frank Fiskebeck i Sør-Varanger kommune bare halve grana igjen på eiendommen hans. Treet ble i sin tid hentet fra svigermors familieeiendom i nabofylket, og sto bare i underkant av ti meter fra husveggen på Sandnes utenfor Kirkenes da tretoppen ble saget av.

– Kona mi holdt på å svime av, sa Frank Fiskebeck den gang.

Tyveriet ble anmeldt, men så langt iFinnmark vet ble det aldri oppklart.

 

Kommentarer til denne saken