Gå til sidens hovedinnhold

Terrorsiktet ville flytte til Karasjok for å slippe fengsel

Artikkelen er over 5 år gammel

Terrorsiktede Ubaydullah Hussain sa han var villig å flytte til Karasjok, for å slippe fengsling. Men dommeren sa nei, og han ble fengslet for 8 nye uker.

I tillegg til flytting fra islamsk miljø i Oslo, var han villig til å oppgi passordene til alle sosiale medier og ikke ha kontakt med det islamistiske miljøet for å slippe videre fengsling.

Ubaydullah Hussain er siktet for terrorrekruttering av flere personer og påvirkning av vitner, men nekter straffskyld. Han begjærte seg løslatt under dagens fengslingsmøte i Oslo tingrett, og argumenterte overfor dommeren at han ikke lenger har kontakt med det islamistiske miljøet i Norge, melder NRK.

– Dersom PST mener det er nødvendig, er jeg villig til å ikke ha kontakt med noen fra «miljøet». Jeg kan ilegges meldeplikt, fotlenke, eller til og med flytte ut av Oslo, sa han i retten, ifølge NRK.

Vil flytte til Karasjok

På spørsmål fra forsvarer Sverdrup-Thygeson jr, som lurer på om det for eksempel kunne være aktuelt å flytte til Karasjok, svarte Hussain bekreftende.

– Ja, jeg er villig til å flytte til Karasjok, selv om det nok vil bli veldig kaldt, sier Hussain.

Tingrettsdommer Nina Borten, som fengslet Hussain i åtte nye uker, festet ikke særlig lit til Hussains uttalelser. Borten leste opp fra kjennelsen at hun mener det foreligger «en sterk grad av sannsynlighet» for at siktede kommer til å begå nye straffbare handlinger.

Heller ikke PSTs politiadvokat Signe Kathrine Aalling fester særlig lit til at Hussain nå er en reformert mann, ifølge NRK.

Vil ikke ha Hussein

Varaordfører i Karasjok, John Nystad, sier til iFinnmark at kommunen slett ikke vil være noe «fristed» for terrorsiktede.

–  Jeg tror nok bare Karasjok er «slengt ut» i dette tilfellet, og at vi dessverre ble truffet i denne saken. Men de må være klar over at vi også er en del av den norske rettsstaten. Og vi ønsker ikke å bli noe fristed for terrorsiktede, fastslår varaordføreren.

Kommentarer til denne saken