Sjekket levende rein inn på hotellrom: – I dag tok vi helt av

REIN PÅ ROMMET: Scandic-hotellet i Karasjok hadde onsdag besøk av 7 store turoperatører. Anne Louise Næss Gaup tok med seg en rein inn på et hotellrom i anledningen.

REIN PÅ ROMMET: Scandic-hotellet i Karasjok hadde onsdag besøk av 7 store turoperatører. Anne Louise Næss Gaup tok med seg en rein inn på et hotellrom i anledningen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Scandic-hotellet i Karasjok hadde onsdag besøk av syv store turoperatører som selger vinter- og sommeropplevelser. Turoperatørene har vært i Nord-Finland og Finnmark denne uken i regi av Visit Acrtic Euope (VAE).

Hotelldirektør John Arne Mathiesen i Karasjok er kjent for sitt engasjement og for å sette i gang tiltak.

Tok helt av

Denne gangen tok det helt av.

– Turoperatørene som var her, har større volum med gjester, og i en tid da det gjelder å skape gode opplevelser og inntrykk tok vi steget ut til det utenkelige onsdag. Jeg har vært i Karasjok i snart 10 år, men i dag tok vi helt av, sier Mathiesen til iFinnmark.

– Vi fikk et nytt snev av galskap i Karasjok og gjorde noe vi aldri har gjort før. Vi tok en levende rein inn på hotellet og inn på et hotellrom. At vi overrasket våre turoperatører som var på besøk med levende rein på hotellrommet, var jo utrolig kult og helt overraskende for dem. Til og med for gjester fra Finnmark som bivånet det hele, syntes det var vanvittig eksotisk, sier Mathiesen.

I verdensklasse

– Vi har hatt besøk av verdens vante turoperatører som har gjort store og gode opplevelser, men de har aldri opplevd noe som i Karasjok. Vi skapte et samisk øyeblikk i verdensklasse, sier en stolt hotelldirektør.

Målet var selvfølgelig å selge Karasjok som reisemål på vinteren.

– Dette er jo et salgsarbeid, men vi håper at vi klarer å skille oss ut på en så god måte at flere velger å besøke Karasjok på vinterstid. Vi håper å friste de internasjonale aktørene med Karasjok med sin samiske kultur og flinke aktivitetsleverandører med gode samiske kulturopplevelser, sier John Arne Mathiesen.

PS! VAE-prosjektet skal bidra til å etablere samarbeid mellom destinasjonsselskap og små- og mellomstore bedrifter (SMB) i de nordligste regionene i Nord-Norge, Nord-Sverige og finsk Lappland.

Artikkeltags