Gå til sidens hovedinnhold

Elin ble nummer tre i MGP

Artikkelen er over 4 år gammel

Elin Kåven fra Karasjok ble nummer tre i MGP Norge.

Vinneren av MGP Norge ble JOWST – «Grab The Moment».

Nummer to ble AMMUNITION – «WRECKING CREW»

Mens Elin & The Woods – «First Step In Faith / Oadjebasvuhtii» altså ble nummer tre.

Ulrikke – «Places» ble nummer fire, av de fire låtene som kjempet i gullfinalen.

Kjæresten trodde på Elin

– Jeg har sett i krystallkula: Elin tar Europa med storm. Man må skille seg ut. Vi må vise norsk og nordisk kultur, som skiller seg ut. Samisk urkraft gir seier!

Det sa Elin Kåvens kjæreste, som fikk lov å drive valgkamp for låta på NRK.

Elin Kåven gikk ut på scenen som nummer 9 av de 10 bidragene. Hun gikk på scenen med det som har blitt kalt for «Sjaman-pop» av en anmelder. Men det gikk ikke hele veien til seier.

(Saken fortetter under bildet)

 

LES SAKEN: Elin Kåven er nest siste artist ut i MGP-finalen 

– Elin & The Woods er klare! Er dere? Send tallet 9 til 26600 og løft oss frem! Dere kan stemme så fort programmet er i gang på NRK 1! Vi merker all kjærligheten helt hit bak scenen, skrev Elin Kåven på sin Facebook-profil før finalen.

Firer fra Dagbladet

Elin slo ikke helt an hos Dagbladets anmelder som triller til terningkast fire. Flere sanger har terning fire, mens to låter har fått femmer: JOWST – «Grab The Moment» og Ella – «Mamma Boy».

-- Elin & The Woods kan meget vel ha et ess i ermet her. Elektrojoik kaller de sjangeren de har tatt med seg til Spektrum-scenen. Det låter mørkt og hypnotisk, men samtidig melodisk og i ørefallende. I tillegg har den det teatralske elementet som ofte går hjem i MGP-sammenheng, skriver Dagbladets anmelder.

Og firer fra VG

Elin fikk også firer fra VG. VG har også trillet femmer til JOWST – «Grab The Moment», samt til Åge Sten Nilsen og bandet Ammunition med «Wrecking Crew».

- Elin har et helt fantastisk refreng, der du ikke helt vet om du blir hypnotisert til søvn eller ekstase. Men trolig kunne refrenget gå i det uendelige for noen. Versene er dessverre svakere og mer saktegående, en stoppeffekt som en Melodi Grand Prix-låt ikke har tid til å inneholde. Men samisk suggesjon skal vi aldri undervurdere, selv om det gikk skjevt i fjor, er dommen fra VGs anmelder.

Slo ikke an i Europa

Elin Kåven fikk ingen stemmer fra de ti europeiske landene som fikk stemme på en av låtene. JOWST – «Grab The Moment» fikk fire lands stemmer.

Bookmaker: Elin favoritt

– Det er et veldig jevnt finalefelt, der vi ser fire-fem potensielle vinnerkandidater. Men vi anser ‘Elin and the Woods’ som artisten som fortjener favorittstempelet før live-sendingene, tett fulgt av Ammunition og Kristian Valen, sa Kjell Hanssen hos Unibet før finalen. De bettet feil!

LES SAKEN: Finnmarks MGP-håp slapp låta i natt 

Kommentarer til denne saken