Den 21 år gamle byggingeniørstudenten og reindriftsjenta fra Karasjok har meldt seg på Miss Norway. Til iFinnmark sier hun at det startet med at noen venninner og henne selv søkte om å få bli med i skjønnhetskonkurransen, bare for å se om de fikk bli med videre. I sommer ble hun trukket ut som en av hundre viderekomne blant flere tusen søkere.

Fra vidda til tigerstaden

Konkurransen og hennes nye tilværelse som ingeniørstudent i Oslo er en kontrast til livet hun har hjemme i Karasjok.

– Det er to forskjellige verdener. I går når jeg kom til Karasjok var det mørk og veldig mye snø. Sammenlignet med Oslo hvor det ikke er snø engang, sier hun.

Og legger til:

– Jeg har rein selv og har reinmerke. Jeg er reindriftssame. På denne tiden av året bruker vi i Finnmark å være mye på hytta, der vi er samlet med familien og tar oss av reinsdyrene våre, sier hun.

Hun går førsteåret på byggingeniør fordi hun alltid har vært interessert i tegne og designe, og har lyst å bygge hus og slikt.

Jobber seg mot tittelen

Nylig har hun vært på et kurs for å lære om hvordan hun skal jobbe seg fram mot finalen til neste år. Får hun nok poeng er hun med videre.

Blogging er en måte å få poeng. På nettsidene til Miss Norway blogger hun om stort og smått, og trekker fram at hun meldte seg på for å utfordre seg selv. Til iFinnmark sier hun at hennes samiske identitet er viktig for henne.

– Jeg har lyst å fortelle andre om samer, og at også jenter med samisk bakgrunn kan bli Miss Norway. Alle kan bli med på den konkurransen.