Drøyer med dom mot reineiere tiltalt for å ha pint rein til døde 

Politiadvokat Inge Svae-Grotli og førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland fra Økokrim ba om strenge straffer for reineierne.

Politiadvokat Inge Svae-Grotli og førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland fra Økokrim ba om strenge straffer for reineierne. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ny dato for dom er satt til 9. september.

DEL

En 33-åring og en 28-åring fra Karasjok sto fire uker i juni i Indre Finnmark tingrett tiltalt for å ha pint en rekke reinsdyr til døde ved å påføre dyrene skader som skulle ligne rovdyrskader. I tillegg er begge tiltalt for en rekke tilfeller av reintyveri.

- Dyremishandling og svindel

I sin prosedyre mente aktoratet at det foreligger mer enn gode nok beviser til å dømme de to for dyremishandling, svindel med rovvilterstatninger og for tyveriene.

Tilsammen ber de om to år og ni måneders fengsel for 33-åringen og to års fengsel for 28-åringen.

LES OGSÅ: Tiltalte reindriftsutøvere er tidligere dømt: Lot bakbundet kollega bli igjen på fjellet

Aktor ber også om at de to idømmes forbud mot å drive reindrift i fem år.

Dom var ventet i dag

Opprinnelig var det antydet fra Indre Finnmark tingrett at dommen mot de to skulle falle i dag 1. september.

Men det skjer ikke. I en pressemelding fra tingretten, sendt ut i dag, heter det at dom i saken, økokrim mot to reineiere, planlegges avsagt onsdag 9.september 2016. Dommer vil være tilgjengelig for media etter kl. 12.00 samme dag.

Rakk ikke

iFinnmark har vært i kontakt med Indre Finnmark tingrett, og spurt hva det skyldes at det er forsinkelser i domsavsigelsen.

Svaret som videreformidles fra sorenskriver Finn-Arne Schanche Selfors, er at han rett og slett ikke rakk å få dommen ferdig til i dag, som opprinnelig planlagt.

Artikkeltags