– Lars Haugan var en bra mann, en flink mann. Det er ufattelig trist at slikt skulle skje og mine tanker går til de etterlatte, sier tidligere ordfører i Karasjok, Kjell H. Sæther til iFinnmark.

Sæther beskriver Haugan som et godt likt mann i Karasjok.

– Han var jo gift med en dame fra bygda og var både godt kjent og godt likt. Han kom hit og begynte som direktør på Karasjok produkter, og gjorde en god jobb der før han begynte som prest.

iFinnmark har vært i kontakt med Haugans familie, som bekrefter dødsfallet og at pårørende er orientert. De har gitt sin tillatelse til at iFinnmark omtaler Haugans bortgang.

– Trofast og pålitelig

Haugan var egentlig utdannet advokat, og begynte ikke arbeidet som prest før i voksen alder. Egil Lønmo, som tok over som prost for Indre Finnmark prosti etter Haugan i 2014, beskriver også Haugan som en godt likt mann i Karasjok.

– Han var trofast og pålitelig og godt likt av folket i Karasjok. Det er tydelig at han hadde en høy stjerne her, for det var nok ikke tilfeldig at han ble valgt inn i kommunestyret for Kristelig folkeparti. Det sier litt om hans posisjon i bygda, sier Lønmo til iFinnmark.

– Lars ropte ikke så høyt, men ble lagt merke til etter en god del år i Karasjok.

Haugan jobbet fortsatt en del i Karasjok og skulle egentlig vikariere som prest i kommunen i sommer.

Funnet nær biefarm

Haugan var i Mijas og arbeidet ved den norske kirken i Calahonda. Han hadde vært ute og gått en tur da han torsdag ble funnet død ved Riviera del Sol av en kvinne som var ute og luftet hunden, skriver avisen Sur.

400 meter unna stedet nordmannen ble funnet, ligger en biefarm med 150 bikuber, skriver Spaniaavisen. Politiet antar at mannen har kommet for nærme bikubene og at han ble stukket av en hel sverm da han forsøkte å komme seg unna.

– De kan ha vært mer aggressive siden honningen akkurat var hentet, og fordi han passerte for nærme og lagde støy da han hørte summingen, sier en birøkter til avisen Sur.

Det er ikke kjent om birøkteren som eide bikubene hadde satt opp varselskilt slik reglene tilsier.