Kaisa (1,5) har vært borte i 9 døgn etter at GPS-hålsbåndet sluttet å sende signaler

Kaisa har vært savna siden den 7. september.

Kaisa har vært savna siden den 7. september.

Artikkelen er over 1 år gammel

Forsvant på elgjakt i Karasjok

DEL

Kaisa forsvant den 7. september, omtrent 12 kilometer vest for Karasjok sentrum, i retning Ássebákti, på nordsiden av riksvei 92, opplyser Anders Tandberg. Hunden tilhører hans far, Widar Tandberg.

– Den sto da i los med elg. GPS-halsbåndet sluttet å sende signaler etter kort tid, sier Tandberg.

Hunden, som er ett og et halvt år gammel, ble borte da jaktlaget hans var ved feltet Haldevadda i Karasjok.

– Vi har vært ute hver dag og peila, og gått milevis, og vi har lagt ut pledd og mat, sier Tandberg.

– Forferdelig trist

Nå håper han at noen kan ha sett, eller kommer til å se hunden.

– Dette er forferdelig trist, både for pappa og for jaktlaget. Vi håper hun er i god behold, selv om det er en fare for at den har gått seg fast og blitt sparka av elg, sier han.

Jaktlaget, som kommer fra Vadsø, avsluttet leitinga etter hunden sist søndag, men Tandberg opplyser om at de skal tilbake for å leite videre.

– Det er utfordrende å finne den, men heldigvis er det mange som er på jakt i området, og reindrifta har trukket innover landet. Det er mange som benytter seg av utmarka på denne tida, sier han.

Chippet

Ifølge Tandberg, er Kaisa folkekjær, og har et Garmin GPS-halsbånd som er merket «Jens-Petter Falkenstein». Hunden har også et strikk med telefonnummer til eier Widar Tandberg. Kaisa er chippet.

Anders Tandberg oppfordrer alle som kan ha sett eller hørt Kaisa, til å ta kontakt på telefon 992 54 201. Politiet er varslet, og Tandberg opplyser at finnerlønn utloves til den som finner henne.

Artikkeltags