Jobber med å få de omkomne ned fra vrakstedet

Det fortalte lensmann i Alta Øyvind Lorentzen som holdt dagens pressebrifing klokken 16.15.

DEL

Tre fra Kripos og tre fra havarikommisjonen er nå i jobb på åstedet. I tillegg vil det komme to til fra Kripos senere i dag.

– De har startet med de innledende undersøkelsene på åstedet. Dette arbeidet vil pågå både i dag, i morgen og muligens tirsdag. Samtidig jobber vi nå med å få ned de omkomne, opplyste Lorentzen.

Han beskriver arbeidet som krevende, da alt mannskap og utstyr må fraktes inn med helikopter, samt at åstedet ligger ulendt til.

Lensmannen sa at identifiseringen av de omkomne vil skje når de er kommet ned til Alta.

– Vi frakter dem ned fra ulykkesstedet og så starter identifiseringen. Vi håper få dem ut i dag, og så starter identifiseringsarbeidet, sa Lorentzen under pressekonferansen.

Politiet er likevel klar på hvilke seks som var om bord i ulykkeshelikopteret, og jobber nå opp mot de pårørende, før det vil offentliggjøres hvem som er omkommet i ulykken.

Mandag vil det komme fire representanter fra Frankrike til Alta. Det er representanter for flyprodusenten, motorprodusenten og fra den franske flyhavarikommisjonen.

PÅ PLASS: Seks teknikere fra Kripos og Finnmark politidistrikt var søndag ettermiddag på plass ved vraket i Skoddevarre.

PÅ PLASS: Seks teknikere fra Kripos og Finnmark politidistrikt var søndag ettermiddag på plass ved vraket i Skoddevarre. Foto:

Politiet vil nå utvide søksområdet rundt vrakstedet:

– Vi skal se om det finnes deler fra helikopteret som har ramlet av før den styrtet, opplyste lensmannen.

Han sa at Sivilforsvaret vil bistå politiet i dette søket.

Politiet eller noen andre fikk ikke inn noen nødmeldinger fra helikopteret før styrten, opplyste Lorentzen.

Som iFinnmark har meldt tidligere i dag, er det innført ferdselsforbud i en radius på 500 meter rundt kræsjstedet. Det er også flyforbud over området, også med droner. Dette av hensyn til sikkerheten for dem som jobber på bakken.

Artikkeltags